fbpx

Årets Event

Tidskriftspriset

Årets Event verkar för hög och bestående kvalitet och utveckling av svenska tidskrifter.

Priset som kan ges till en tidskrift (redaktion, marknads- och/eller annonsavdelning) och juryn bedömer:

 • idé
 • kreativitet & konceptuell lösning
 • utformning & genomförande
 • resultat

Årets Event ,som kan vara fysiskt eller digitalt, ska enskilt eller i samarbete visat på tidskriftsbranschens förmåga att förnya och förbättra sitt uppdrag. Eventet ska också ha genererat varumärkes- och/eller affärsnytta för sin tidskrift eller sitt förlag.

Hänsyn tas till tidskriftens aktuella resurser och målgrupp.

Vinnaren ska under det gångna året (1 september 2019-31 augusti 2020) utmärkt sig utifrån ovanstående kriterier.

Priset delas ut till ett event kopplat en publikation som har ett utgivningsbevis/databasanmälan registrerad hos Patent- och registreringsverket (PRV) eller Myndigheten för press, radio och tv.

Vinnaren av Årets Event belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Juryn består av:

 • Charlotte Thür, vd, IAB Sverige. (ordf)
 • Marius Bratten, grundare och producent Fascinera
 • Niklas Birgetz, affärsansvarig UNICEF, tidigare vd på Sponsrings & Eventsverige (SES)

Så här lämnar du ditt förslag

Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Event. Då föreslår bidraget genom att fylla i de uppgifter som efterfrågas i formuläret (se nedan “Föreslå bidrag”) . Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera fyra tidskrifter, av vilka en tilldelas utmärkelsen på en prisutdelning den 12 november.

Fyll i formuläret och skicka/mejla sedan (4 uppsättningar om du skickar per bud/post) material/underlag som speglar eventet till Tidskriftspriset/Event, Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50 1 tr, 111 20 Stockholm eller mejla till mia@sverigestidskrifter.se  SENAST tisdagen den 1 september kl 16.00.

Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum och tid.

Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs.
 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

Vinnare av Årets Event 2019 var Litteraturbåten, tidningen VI.

Föreslå bidrag!

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.