fbpx

Årets Event

Tidskriftspriset

Årets Event verkar för hög och bestående kvalitet och utveckling av svenska tidskrifter.

Priset som kan ges till en tidskrift (redaktion, marknads- och/eller annonsavdelning) och juryn bedömer:

 • idé
 • kreativitet & konceptuell lösning
 • utformning & genomförande
 • resultat

Årets Event ,som kan vara fysiskt eller digitalt, ska enskilt eller i samarbete visat på tidskriftsbranschens förmåga att förnya och förbättra sitt uppdrag. Eventet ska också ha genererat varumärkes- och/eller affärsnytta för sin tidskrift eller sitt förlag.

Hänsyn tas till tidskriftens aktuella resurser och målgrupp.

Vinnaren ska under det gångna året (1 september 2019-31 augusti 2020) utmärkt sig utifrån ovanstående kriterier.

Priset delas ut till ett event kopplat en publikation som har ett utgivningsbevis/databasanmälan registrerad hos Patent- och registreringsverket (PRV) eller Myndigheten för press, radio och tv.

Vinnaren av Årets Event belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Juryn består av:

 • Charlotte Thür, vd, IAB Sverige. (ordf)
 • Marius Bratten, grundare och producent Fascinera
 • Niklas Birgetz, affärsansvarig UNICEF, tidigare vd på Sponsrings & Eventsverige (SES)

Så här lämnar du ditt förslag

Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Event. Då föreslår bidraget genom att fylla i de uppgifter som efterfrågas i formuläret (se nedan “Föreslå bidrag”) . Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera fyra tidskrifter, av vilka en tilldelas utmärkelsen på en prisutdelning den 12 november.

Fyll i formuläret och skicka/mejla sedan (4 uppsättningar om du skickar per bud/post) material/underlag som speglar eventet till Tidskriftspriset/Event, Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50 1 tr, 111 20 Stockholm eller mejla till mia@sverigestidskrifter.se  SENAST tisdagen den 1 september kl 16.00.

Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum och tid.

Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs.
 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

Vinnare av Årets Event 2019 var Litteraturbåten, tidningen VI.

Föreslå bidrag!

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.