fbpx

Årets Tidskrift Populärpress

NYTT FÖR I ÅR!

Vi har slagit ihop printkategorin med den digitala!

Årets Tidskrift Populärpress verkar för hög och bestående kvalitet och utveckling av den svenska tidskriftsbranschen. Med populärpress menas tidningar och magasin som vänder sig till konsument och finns på den öppna marknaden.

Priset premierar tidskrifter som under det gångna året (1 september 2019 – 31 augusti 2020) utmärkt sig inom nedanstående kriterier.

Priset ges till en tryckt eller digital tidskrift som har utmärkt sig för:

 • redaktionellt framstående insatser
 • hantverksskicklighet
 • att ha utnyttjat sitt format
 • att ha engagerat sin målgrupp

Hänsyn tas till tidskriftens aktuella resurser och målgrupp.

Priset delas ut till en tidskrift som har ett utgivningsbevis/databasanmälan registrerad hos Patent- och registreringsverket (PRV) eller Myndigheten för press, radio och tv.

Juryn består av:

Hanna Stjärne, vd SVT, ordf. 
Cissi Elwin, vd och chefredaktör Chef
Johannes Klenell, kulturredaktör Arbetet
Daniel Nordström, chefredaktör VLT, Sala Allehanda m fl
 

Vinnaren av Årets Tidskrift Populärpress  belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Tidskrift Populärpress. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering.
Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på en prisutdelning den 12 november.

Ditt bidrag (inkl tidskrifter om ditt förslag är en tryckt tidskrift) i 6 ex ska vara Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 111 20 Stockholm tillhanda SENAST t​isdagen den 1 september kl 16.00.

FÖRESLÅ BIDRAG
Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs.
 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

 

Årets Tidskrift Populärpress Print vanns 2019 av ICON och den digitala klassen tog Hänt hem.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.