fbpx

Årets Tidskrift Populärpress

NYTT FÖR I ÅR!

Vi har slagit ihop printkategorin med den digitala!

Årets Tidskrift Populärpress verkar för hög och bestående kvalitet och utveckling av den svenska tidskriftsbranschen. Med populärpress menas tidningar och magasin som vänder sig till konsument och finns på den öppna marknaden.

Priset premierar tidskrifter som under det gångna året (1 september 2019 – 31 augusti 2020) utmärkt sig inom nedanstående kriterier.

Priset ges till en tryckt och/eller digital tidskrift som har utmärkt sig för:

 • redaktionellt framstående insatser
 • hantverksskicklighet
 • att ha utnyttjat sitt format
 • att ha engagerat sin målgrupp

Hänsyn tas till tidskriftens aktuella resurser och målgrupp.

Priset delas ut till en tidskrift som har ett utgivningsbevis/databasanmälan registrerad hos Patent- och registreringsverket (PRV) eller Myndigheten för press, radio och tv.

Juryn består av:

Hanna Stjärne, vd SVT, ordf. 
Cissi Elwin, vd och chefredaktör Chef
Johannes Klenell, kulturredaktör Arbetet
Daniel Nordström, chefredaktör VLT, Sala Allehanda m fl
Paulina Modlitba, konsult inom digital affärsutveckling och grundare av We Should Be Friends
 

Vinnaren av Årets Tidskrift Populärpress  belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Tidskrift Populärpress. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering.
Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på en prisutdelning den 12 november.

Ditt bidrag (inkl tidskrifter om ditt förslag är en tryckt tidskrift) i 6 ex ska vara Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 111 20 Stockholm tillhanda SENAST t​isdagen den 1 september kl 16.00.

Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs.
 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

 

Årets Tidskrift Populärpress Print vanns 2019 av ICON och den digitala klassen tog Hänt hem.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.