Årets Skoltidskrift

Tidskriftspriset

Årets Skoltidskrift är ett viktigt pris för att stärka ungdomsmedier och främja kreativitet och yttrandefrihet.

 • Priset går till den tryckta eller digitala skoltidning som under det gångna året (1 september 2018 – 31 augusti 2019) på bästa sätt inspirerat och informerat sina läsare med ett genomtänkt och välformulerat innehåll.
 • Självständigt, relevant och träffande redaktionellt innehåll premieras. Bildhantering och en layout som är anpassad till formatet och plattformen är av stor vikt. Men uppfinningsrikedom och att hitta bild och illustrationsmaterial som arbetar i samklang med det textmässiga innehållet är än viktigare.
 • För att kunna delta måste publikationen ha ett redaktionellt innehåll och äga anknytning till en skola.

Årets Skoltidskrift belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering.

Juryn består av:
Olov Carlsson, chefredaktör Dagens Samhälle (ordf.)
Irena Pozar, chefredaktör & ansvarig utgivare Veckorevyn.com

Jennie Sandberg, redaktionschef på Femina och Residence

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets skoltidskrift. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering senast måndagen den 16 september  kl 16.00. Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsdagen den 6 november. Fyll i formuläret via länken nedan och skicka sedan minst 5 exemplar av tidskriften om den är i print. För digitala skoltidskrifter räcker det att bifoga en länk i formuläret då du föreslår bidraget.

Tidskrifterna ska skickas eller budas till:
Tidskriftspriset/Årets Skoltidskrift
Sveriges Tidskrifter
Vasagatan 50, 1 tr,
111 20 Stockholm.

Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum och tid.

Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs. 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

Latin Lover vann priset 2018.

FÖRESLÅ BIDRAG HÄR!

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.