fbpx

Årets Skoltidskrift

 

 

 

Årets Skoltidskrift är ett viktigt pris för att stärka ungdomsmedier och främja kreativitet och yttrandefrihet.

För att kunna delta måste publikationen ha ett redaktionellt innehåll och äga anknytning till en skola (grundskola, gymnasium, högskola, universitet).

Priset ges till en tidskrift som:

 • På bästa sätt inspirerat och informerat sina läsare med ett genomtänkt och välformulerat innehåll.
 • Har ett självständigt, relevant och träffande redaktionellt innehåll.
 • Har en bildhantering och en layout som är anpassad till formatet och plattformen. Men uppfinningsrikedom och att hitta bild och illustrationsmaterial som arbetar i samklang med det textmässiga innehållet är än viktigare.

Vinnaren ska under det gångna året (1 september 2019 – 31 augusti 2020) ha utmärkt sig inom ovanstående kriterier.

Juryn består av:

 

 

 

 • Jennie Sandberg, chefredaktör Måbra och Motherhood (ordf.)
 • Henrik Almén, förbundsordförande Ung Media
 • Irena Pozar, chefredaktör VeckoRevyn

Så lämnar du ditt förslag

Alla kan föreslå skoltidskrifter till Årets skoltidskrift. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering. Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna (print eller digitalt) nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på en prisutdelning den 12 november. Fyll i formuläret via länken nedan och skicka sedan minst 5 exemplar av tidskriften om den är i print. För digitala skoltidskrifter räcker det att bifoga en länk i formuläret då du föreslår bidraget.

Ditt bidrag ska vara Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 111 20 Stockholm tillhanda SENAST t​isdagen den 1 september kl 16.00.

Märk ditt bidrag (om print) med: Tidskriftspriset/Årets Skoltidskrift

Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum och tid.

Årets Skoltidskrift belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

 

FÖRESLÅ BIDRAG
Åssit vann priset 2019.

 

FÖRESLÅ BIDRAG

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.