fbpx

Årets Omgörning

 

tidskriftspriset (kopia) 2


Årets Omgörning
premierar hög och bestående kvalitet och förnyelse av svenska tidskrifter.

Priset ges till en tidskrift som under det gångna året (1 september 2018-31 augusti 2019) genomfört den bästa omgörningen.

Priset ges till en tidskrift som:

 • Vidareutvecklat den redaktionella profilen och konceptet.
 • Utvecklat tidskriften som redaktionell produkt.
 • Har redaktionell struktur och där journalistiskt innehåll och grafisk form ska hålla hög kvalitet, är kreativt nyskapande och anpassad till målgruppen.

Juryn består av:
Ebba Bonde, visuell chef Svenska Dagbladet (ordf.)
Love Jacobsson, AD Intellecta Corporate
Lotta Ek, design director Dagens Nyheter
Åsa Holmström, journalist
Thomas Eriksson, publisher och ansvarig utgivare Metro

Vinnaren av Tidskriftspriset Årets Omgörning belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

Priset delas ut till en publikation som har ett utgivningsbevis/databasanmälan registrerad hos Patent- och registreringsverket (PRV) eller Myndigheten för press, radio och tv.

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå tidskrifter till Årets Omgörning. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering samt att vi behöver minst 6 exemplar av tidskriften du föreslagit både före och efter omgörningen senast torsdagen den 29 augusti kl 16.00.

Tidskrifterna ska skickas eller budas till:
Tidskriftspriset/Årets Omgörning
Sveriges Tidskrifter
Vasagatan 50, 1 tr,
111 20 Stockholm.

Juryn kommer att bland de föreslagna tidskrifterna nominera minst fyra tidskrifter, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 6 november.

Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum och tid.

Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs. 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

FÖRESLÅ BIDRAG HÄR!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidningen Hundsport vann priset på Tidskriftsgalan 2018.

FÖRESLÅ BIDRAG HÄR!

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.