fbpx

Årets AD

tidskriftspriset (kopia) 2

 

Årets AD premierar hög och bestående kvalitet och förnyelse av svenska tidskrifter. Priset ges till en person som under det gångna året medverkat i svenska tidskrifter.

Priset ges till en person ​som utmärkt sig för:

 • Ha skapat grafisk design som samspelar och förstärker det journalistiska innehållet.
 • Ha skapat en effektiv tidningsdesign i print eller digitalt som på ett bra sätt förmedlar budskapet och kombinerar innehållet och utseende till ett koncept väl anpassat till målgruppen.

Vinnaren ska under det gångna året (1 september 2019 – 31 augusti 2020) utmärkt sig inom ovanstående kriterier.

Priset delas ut till en person verksam vid publikationer som har ett utgivningsbevis hos PRV eller en databasanmälan hos Myndigheten för radio och tv.

Juryn består av:

Ebba Bonde, visuell chef Svenska Dagbladet (ordf.)
Love Jacobsson, AD SCB
Lotta Ek, design director Dagens Nyheter

Så lämnar du ditt förslag
Alla kan föreslå personer till Årets AD. Förslaget ska lämnas in med en kort motivering.
Juryn kommer att bland de föreslagna personerna nominera minst fyra, av vilka en tilldelas utmärkelsen på Tidskriftsgalan den 12 november.

Ditt bidrag i 6 ex ska vara Sveriges Tidskrifter, Vasagatan 50, 111 20 Stockholm tillhanda SENAST t​isdagen den 1 september kl 16.00.
Märk ditt bidrag med: Tidskriftspriset/Årets ​AD

Vi behandlar INGA bidrag som kommer in efter ovanstående datum och tid.

Årets AD belönas med 10 000 kr och ett diplom med en kort motivering och har rätt att till nästa års utdelning av priset hänvisa till utmärkelsen i redaktionella och marknadsföringssammanhang.

FÖRESLÅ BIDRAG

Ett bidrag kan tävla i fler kategorier, givet att det uppfyller kriterierna för respektive kategori. Juryn förbehåller sig rätten att flytta ett bidrag från en kategori till en annan om så krävs. 

Om en kategori skulle få färre än tio bidrag, kan juryn för kategorin bestämma att det inte går att utse nominerade och vinnare. Bidraget kan då eventuellt flyttas till en annan kategori om det uppfyller kriterierna för kategorin eller tas ut ur tävlingen.

 

 

 

 

 

 

Lotta Bergendal från Coop Mer Smak vann priset på Tidskriftsgalan 2019.

 

FÖRESLÅ BIDRAG

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.