Ny styrelse, ny logo, nytt mediestöd?

Tidskriftspodden 2021 15 april
Ny styrelse, ny logo, nytt mediestöd?
Det blir ett kärt återseende när Camilla Bergman och Helle Klein återvänder till podden – direkt efter Sveriges Tidskrifters årsmöte där de båda blivit omvalda till att sitta i styrelsen under det kommande verksamhetsåret. Vilka fler spännande personer har valts in i styrelsen och vilka frågor kommer att prägla det kommande året i tidskriftsbranschen?


Sedan blir det mediestödsdebatt efter Tidningsutgivarnas bomb när de meddelade att de vill slopa mediestödet till förmån för bland annat fler indirekta stöd. Vilka är vinnarna och förlorarna i TU:s förslag och är det en självklarhet att medier ska finansieras av staten även i framtiden?

Camilla bjuder på färska insikter om hur man skapar individualiserat innehåll för ens användare som liten tidskrift, och Thomas konstaterar att även större medieaktörer är dåliga på det.

Problemet med hot och hat mot journalister kvarstår och Helle uppmärksammar hur både Fojo och Svenska PEN uppmärksammar frågan på olika sätt.

Om podden

Tidskriftspodden produceras av Sveriges Tidskrifter. Återkommande gäst är Thomas Mattsson, tf vd Tidningsutgivarna, ordförande i Utgivarna och Senior advisor, Bonnier News. Programledare är Fredrik Wass, omvärldsbevakare på Sveriges Tidskrifter. Klippningen står Gabriella Lahti för.

Frågor eller synpunkter?
Kontakta fredrik.wass@sverigestidskrifter.se.

Till arkivet
Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här