fbpx

SVT delar datagrafik

I corona-tider hjälper vi varandra! Journalistiken är viktigare än någonsin och intresset för Coronarelaterad statistik är stort hos de flesta målgrupper.
 

Våra kolleger på SVT har tagit fram datagrafik som de låter våra medlemmar använda kostnadsfritt. De har tagit fram grafik där man kan följa antalet intagna på IVA och förmågan att operera i hela landet.

För att hjälpa till i den tuffa situationen har de byggt om sin lösning så att den kan vara tillgänglig utan kostnad för alla som är anslutna till Utgivarna, där Sveriges Tidskrifter ingår. Datagrafiken uppdateras löpande, de kommer att se till så att de senaste siffrorna når ut till alla.

https://www.svt.se/datajournalistik/corona-i-intensivvarden
https://www.svt.se/datajournalistik/corona-uteblivna-operationer

Några praktiska saker

 • För att kunna ta del av erbjudandet måste era publiceringssystem tillåta att man kan lägga in HTML-kod på sidan där innehållet ska visas.
 • Erbjudandet består av att man får bädda in deras artiklar (se länkarna ovan).
 • De kan inte lova tekniska speciallösningar eller anpassningar.
 • Om de ändrar något på deras sida så ändras det hos er också.

Mejla till SVT:s redaktör för datajournalistik Linnea Heppling via datajournalistik@svt.se så får ni hjälp med inbäddningskod och svar på eventuella frågor.

I den här bilagan finns också formella villkor, som sätter enkla ramar kring bland annat upphovsrätt och berättar om den tekniska lösningen.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.