Samhällsbärande – Vad Vi Vet
Upp till kamp mot den vinklade rapporteringen
Folkbildning, faktabaserat och att göra det svåra lite lättare att förstå. Så skulle man kunna summera journalistiken hos Vad Vi Vet – det digitala mediehuset som startades utifrån ett antal sociala mediekonton.

Per Grankvist är hjärnan bakom allt och den som håller i trådarna bakom Vad Vi Vets
publiceringar. Allt började genom kontot Väljarskolan som utbildade följarna i hur politiken fungerar och hur Sverige styrs inför valet 2018.
Senare startades ett konto med samma typ av innehåll men med fokus på privatekonomi. Och efter det startades Vad Vi Vet som skulle förklara saker på ett faktabaserat sätt.

Numera har alla konton liknande namn med olika ändelser; vvv.politik, vvv.ekonomi, vvv.klimat och så vidare, samtidigt som journalistiken publiceras i flera kanaler, bland annat nyhetsbrev och poddar.

Journalistiken finansieras av prenumeranter men många delar är gratis och når ut till en bredare krets.

Foto: Anette Persson

Några av ledorden för Vad Vi Vet är “Inga spekulationer, inga gissningar, inga åsikter. Bara vad vi vet.” I en extremt hektisk medievärld erbjuder Vad Vi Vet ett andrum från den högröstade rapporteringen och erbjuder en rapportering för den som helt enkelt vill veta mer.

Per Grankvist nominerades till Årets Journalist i Tidskriftspriset 2021.

Vad Vi Vet
Nominering Årets Journalist

Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här