”Vi kommer ha ett antal journalisthjältar”

Publicistpodden 2022 2 mars
”Vi kommer ha ett antal journalisthjältar”
Kriget i Ukraina påverkar oss alla, och i detta avsnitt av Publicistpodden fokuserar vi därför på effekterna av detta.

I det 119:e avsnittet av Publicistpodden gästas programledaren Jonas Nordling av Thomas Mattsson, senior advisor på Bonnier News, samt Helle Klein, chefredaktör och vd på Dagens Arbete samt ordförande för Sveriges Tidskrifter. Tillsammans diskuterar de effekterna av Rysslands attack på Ukraina och framför allt medieaspekterna kring kriget.

Bland annat berörs den gamla klyschan om att Sanningen är krigets första offer och hur det märks i denna konflikt. Men även den solidaritetsvilja som uppstått inte minst hos medieorganisationer världen över. Dessutom diskuteras den negativa utvecklingen för ryska journalister att kritiskt granska makten, och hur det ryska journalistförbundet nu kritiseras allt hårdare. Avslutningsvis kommer även rollen för svensk public service upp, inte minst synen på deras roll i krigstider.

Om podden 

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på jonas.nordling@arenagruppen.se vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här