Tidskriftsutredare och PS-aktivister

Publicistpodden 2023 17 oktober
Tidskriftsutredare och PS-aktivister
Nu blir det fullt fokus på utredning! Vi har intervjuat regeringens nya tidskriftsutredare. Och så har vi träffat ärrade aktivister i skuggutredningen kring Public service.


I början av juni beslöt regeringen att tillsätta en utredning för att se över ett tidsbegränsat mediestöd till tidskrifter. Uppdraget gick till Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet, med bakgrund som politiker inom Liberalerna och Folkpartiet. I detta avsnitt av Publicistpodden intervjuas hon av programledare Jonas Nordling om det nya uppdraget.

Och apropå utredning: I februari tillsatte regeringen en parlamentarisk utredning kring Public Services framtid, under ledning av Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund. Som en reaktion på denna utredning bildades kort därefter föreningen Oberoende Public Service. Publicistpodden har träffat två ledande aktivister i denna förening, Christina Jutterström och Kerstin Brunnberg, för att höra närmare vad de egentligen vill.

God lyssning!

Om Publicistpodden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på bojonasnordling@gmail.com vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här