SVTs vice vd om UGs pausade granskning

Publicistpodden 2023 11 maj
SVTs vice vd om UGs pausade granskning
Vad tycker SVTs Anne Lagercrantz om UGs pausade granskning? Har tidskrifterna gett upp annonsaffären för tidigt? Och hur gick det till när näringslivet skapade ett eget presstöd?

I det 148:e avsnittet av Publicistpodden intervjuar programledare Jonas Nordling organisationen Utgivarnas vd Anne Lagercrantz, som dessutom nyligen även utsågs till vice vd på SVT. Hon berättar om vilka frågor som står högst på agendan, men även om hur hon ser på den pausade granskningen inom förlagsvärlden som Uppdrag gransknings redaktion nyligen pausade.

Dessutom:

Printmediernas annonsaffär har länge dödförklarats, men läget är kanske inte riktigt så mörkt som det brukar skildras. Speciellt inte för tidskriftsbranschen. Det menar i alla fall Staffan Hultén som är vd och grundare av företaget RAM. Jonas Nordling ringde upp honom för att höra mer om detta.

Och så intervjuas medieforskaren Tomas Odén som tillsammans med sin kollega Lennart Weibull har granskat hur det gick till när näringslivet skulle rädda den svenska högerpressen.

God lyssning!

Om podden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på bojonasnordling@gmail.com vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
GUIDE: Så preppar du tidningen för kris och krig
Hur vet man om det är kris, vilka lagar gäller och vad ska du och din kollegor göra för att förbereda verksamheten? Ta hjälp av vår nya guide där du får råd av experter samt får reda på hur Polistidningen och Läkartidningen agerar.
Läs hela guiden.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här