Spellistejournalistik och Perssons förlag

Publicistpodden 2023 19 september
Spellistejournalistik och Perssons förlag
Hur går det med automatisering av svensk journalistik? Vi har träffat en som granskat arbetet från insidan. Och hur är det att driva ett litet mediebolag i dessa tuffa tider? Publicistpodden tar pulsen på Perssons förlag.

I det 154:e avsnittet av publicistpodden träffar vi Torbjörn Rolandsson, doktorand på JMK vid Stockholms universitet. Han berättar om sin färska avhandling om något som han kallar spellistejournalistik, där han under fem år fått följa arbetet med automatisering på Sveriges Radios redaktioner från insidan.

Vi får också möta Jenny Persson. Hon har i tio år drivit det egna bolaget Perssons förlag, som idag innehåller tidskrifterna Mäklarvärlden och Aktuell Säkerhet, och berättar för programledare Jonas Nordling om hur det går ihop.

Om podden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på bojonasnordling@gmail.com vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
GUIDE: Så preppar du tidningen för kris och krig
Hur vet man om det är kris, vilka lagar gäller och vad ska du och din kollegor göra för att förbereda verksamheten? Ta hjälp av vår nya guide där du får råd av experter samt får reda på hur Polistidningen och Läkartidningen agerar.
Läs hela guiden.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här