Så ska Readly bli lönsamt

Publicistpodden 2023 3 oktober
Så ska Readly bli lönsamt
Vad har hänt med Readly efter att Bonnier tog över? Nya VD:n berättar i längre intervju.

I slutet av mars meddelade Bonnier News att de tagit över som majoritetsägare av Readly, tjänsten som brukar kallas för Spotify för tidningar. (Mer korrekt är att beskriva den som en digital prenumerationstjänst med innehåll från tredjepartsförlag.) Bolaget har funnits i över tio år, men ännu inte nått lönsamhet. Så vad vill de nya huvudägarna nu se?

I maj tillsattes en ny vd, Philip Lindqvist, och häromveckan ringde Publicistpodden upp honom för en längre intervju. Där berättar han för programledare Jonas Nordling bland annat om hur bolaget äntligen ska bli lönsamt, vilka marknader de satsar på och hur tjänsten ska utvecklas för att nå flera kunder.

Om Publicistpodden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på bojonasnordling@gmail.com vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
Allt om Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan
Läs summeringen av branschens största event, läs vinnarintervju, kolla på mingelbilderna och ta del av alla vinnarmotiveringar i Tidskriftspriset.
Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2023.

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här