Kvartals nya ägare

Publicistpodden 2022 31 oktober
Kvartals nya ägare
Publicistpodden har träffat Jörgen Huitfeldt och Ludde Hellberg som precis tagit över ägandet av Kvartal. Och så snackar vi med en doldis som drar in stora intäkter till branschen.

I det 136:e avsnittet av Publicistpodden har programledare Jonas Nordling gett sina panelister höstlov. Istället har han bjudit in sin gamle poddkollega Jörgen Huitfeldt, chefredaktör för Kvartal. Jörgen tog dessutom med sin nyblivne vd Ludde Hellberg för att de tillsammans skulle kunna berätta om hur och varför de nu tagit över som ägare av Kvartal, och vad det betyder för deras publik.

I detta avsnitt träffar vi även en aktör som drar in stora intäkter till medieindustrin. Varje år delar nämligen organisationen Bonus Copyright Access ut runt en kvarts miljard kronor till företag och personer inom branschen. Ändå känner få till deras verksamhet, vilket naturligtvis Publicistpodden vill råda bot på. Så vi bad Bonus vd Nina Wadensjö att berätta lite om vad de egentligen sysslar med och hur hon ser på framtiden för upphovsrättsintäkter.

Om podden

Publicistpodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden och de hetaste branschfrågorna. Podden riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort.

Kontakta Jonas Nordling på jn@da.se vid frågor om det aktuella avsnittet.

Till arkivet
Allt om branschens största dag och kväll!
Läs vad som hände på Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan, se mingelbilderna och vilka som vann Tidskriftspriset 2022!
Läs mer här

Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev ger aktuella, inspirerande och nyttiga inblickar i tidskriftsvärlden.


Lyssna på Publicistpodden

Lyssna här