Varning för bilage-bolaget TSS Travel Service Scandinavia

Torsdag 14 november 2019

Flera av våra medlemmar har blivit utsatta för en ”bilage-kupp ” i sina egna tidningar.

Senast drabbad är tidningen Skogen. Ett bolag som heter TSS Travel Service Scandinavia bokade en bilaga i tidningen och visade materialet med resereklam för annonsavdelningen. Det gick bra och man enades senare om en upprepning med ett annat resmål. När den bilagan levererades till tryckeriet var den i form av ett limmat kuvert. Innehållet överensstämde inte alls med den första bilagan.

Inuti det limmade kuvertet får tidningens läsare ett reseerbjudande i form av en bilaga där man får intrycket att det är tidningen Skogen som är avsändaren. Tidningen har ingenting att göra med TSS och deras reseerbjudande. Men till mottagarna av bilagan framställs det som om resan är speciellt framtagen som ett tack till tidningens trogna läsare. Avsändare är en person som säger sig vara ledare för avdelningen för läsarresor.

– Vi kände oss såklart blåsta och har inte löst det här med TSS ännu. Jag kontaktade några andra tidningar och tidskrifter som drabbats de senaste åren men de hade tydligen inte gått vidare rättsligt med frågan. Och så sent som häromdagen ramlade det ut en liknande bilaga ur en annan tidskrift som jag läste. Jag undrar om annonsavdelningen visste vad som gick iväg, säger Bengt Ek, chefredaktör för Skogen.

Sveriges Tidskrifter uppmanar nu alla medlemmar att se upp för bolaget TSS Travel Service Scandinavia. Var även noga med att stämma av innehållet i alla bilagor som levereras till tryckeriet.

Här kan du se hur TSS utformade bilagematerialet (pdf-fil 19mb) som gick ut till tidningen Skogens prenumeranter.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.