fbpx

Våra 10 mest lästa artiklar 2017

Fredag 15 december 2017

Margret Atladottir Foto: Jessica Segerberg

Varför inte ladda upp inför julledigheten med några av våra absolut mest uppskattade artiklar här på sajten under det gångna året. Här är intervjuerna, krönikorna, reportagen och poddavsnitten som våra besökare uppskattat och läst mest under året. Margret Atladottir från Politism har varit en av de mest populära personerna i vår bevakning och tar sig in på hela två platser i topp 10-listan.

Anders Bengtsson, chefredaktör Offside

1. Offsides chefredaktör: Vi har en halv miljon i intäkter från podden
INTERVJU. TS färska upplagesiffror för 2016 visar att Sveriges största fotbollsmagasin Offside går fram nästan 12,5 procent. Från en upplaga på 17 600 2015 till 19 800 i fjol. Sveriges Tidskrifter störde chefredaktören Anders Bengtsson – mitt i den allsvenska upptakten – och frågade om tidningens digitala nytänk, framgångarna för podcasten och planerna på att dra igång en Offside i Dubai.

Lina Taha, grundare av facebook-gruppen Honey and the bees

2. Så skapade hon Sveriges största tjejgrupp på Facebook – Lina Taha
KRÖNIKA. Jag har precis fått reda på att min kille är otrogen, han kommer snart hem och jag vet inte hur jag ska hantera situationen. Vad ska jag göra tjejer? Denna fråga är återkommande i Honey and the bees, Sveriges största tjejgrupp med nästan 100 000 medlemmar. Här diskuteras också alltifrån sminktips, relationer, hederskultur, hundar och pluggtips. Ja, egentligen det mesta mellan himmel och jord.

Jack Werner

3. Spökjägaren Jack Werner punkterar nätets myter
PORTRÄTT. Jack Werner slåss för grundlig faktakontroll. Men han kan också konsten att berätta en riktigt bra historia. Gärna om spöken.

Eva Bonde, chefredaktör på Tidskriften Historiskan. Bild: Anna Moberg

4. Intervju: Eva Bonde – Chefredaktör på tidskriften Historiskan
INTERVJU. Eva Bonde är journalist och historiker. Från 2009 till  2015 arbetade hon som webbredaktör och redaktör på LRF Media Historiska Tidskrifter. I fjol valde hon att lämna LRF Media – och ta den omtalade tidskriften Historiskan med sig. Hennes ambition? Att bidra till att kvinnorna äntligen får ta plats i historieskrivningen. Sveriges Tidskrifter intervjuar Malmö-baserade Historiskans chefredaktör Eva Bonde om beslutet att lämna den trygga förlagsfamnen, hennes försiktiga optimism kring historieskrivningens nya tendenser och framtidssatsningarna.

Margret Atladottir

5. Margret Atladottir: “Politism lyckas göra någonting annat”
PODCAST. I avsnitt 23 av Tidskriftspodden gästar Margret Atladottir – redaktör på Politism. Hör henne berätta om hur det gick till när Politism startades, utmaningarna med dagens opinionsjournalistik och sajtens unika läsarinteraktion.

Matilda E Hanson DN Lördag Tidskriftspodden

6. “Det är en gyllene period på DN”
PODCAST. Matilda E Hanson har ett av landets mest åtråvärda redaktörsjobb. Sedan januari 2016 bossar hon över Dagens Nyheters helgmagasin DN Lördag – som varje vecka når 220 000 printläsare. Matilda är gäst i säsongens sista avsnitt av Tidskriftspodden: ”Min stora drivkraft är att utveckla berättandet.”

Johan Svensson LRF Media

7. Så utvecklar LRF Media tidskriftsaffären
INTERVJU. Nya varumärken, nya mediekanaler och en digital renovering. Det händer en hel del på LRF Media just nu. Idag onsdag (25 oktober) blev det dessutom klart att LRF investerar i startupbolaget Skira AB, vars tjänster ska skapa transparens och ge lantbrukarna bättre insyn på spannmålsmarknaden. Sveriges Tidskrifter intervjuar Johan Svensson – ny affärsutvecklingschef på LRF Media – om förädlingen av varumärket, satsningen på start up-scenen och hur han vill att det gröna mediehuset ska utveckla affären framöver.

Thomas Arnroth

8. Thomas Arnroth: “Det är här avgrunden öppnar sig på KIT”
KRÖNIKA. Handen på hjärtat, Thomas, hur känns att vara journalist och helt styrd av data? Jag fick frågan under ett föredrag om hur de journalistiska processerna ser ut för oss på KIT, vi som är så datastyrda. Och jag fattade ingenting.

9. Margret Atladottier vägrar att anpassa sig
PORTRÄTT. Margret Atladottir verkar i den korseld som utgör dagens debattklimat. Men hon vägrar anpassa Politism – eller sig själv – efter det hårda tonläget.

Johan T Lindwall, Foto: Jessica Segerberg

10. Johan T Lindwall: “Jag var ensam, sen kom alla andra efter”
Få har personifierat kvällstidningsjournalistiken som Johan T Lindwall. Nu tar han över rodret på Svensk Damtidning, men nyhetspulsen släpper han inte.

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  Another Media Group

  Vi är en företagsgrupp med en gemensam vision att hjälpa mediebranschen att transformeras, utvecklas och innoveras för att stå stark idag och imorgon.