fbpx

Vågat på vågorna – följ med Båtnytt under en dag

Måndag 27 november 2017

Båtnytts redaktion

Att köra 70 knop på en vattenskoter är vardag för den som jobbar på båttidning. Vi följde redaktionen för Egmonts båttidningar en dag på jobbet.

Text & foto: Jessica Segerberg / Allt om Tidskrifter

 

9.00 På väg mot Strömma Anna Sandgren är chefredaktör för Praktiskt Båtägande, men jobbar också mycket med tidningen Båtnytt. Den här dagen tar hon redaktionsbåten från Djurgården till Strömma. Dagen är vigd åt att testköra två nya vattenskotrar och en ribbåt.

9.00 På väg mot Strömma
Anna Sandgren är chefredaktör för Praktiskt Båtägande, men jobbar också mycket med tidningen Båtnytt. Den här dagen tar hon redaktionsbåten från Djurgården till Strömma. Dagen är vigd åt att testköra två nya vattenskotrar och en ribbåt.

10.50 Kaffe och bulle Anna byter om till våtdräkt och passar på att ta en fika innan det är dags att ge sig ut igen. Niklas van Doorn är återförsäljare och lånar ut både kläder, båt och skotrar.

10.50 Kaffe och bulle
Anna byter om till våtdräkt och passar på att ta en fika innan det är dags att ge sig ut igen. Niklas van Doorn är återförsäljare och lånar ut både kläder, båt och skotrar.

11.20 Körklar Max Carlgren, chefredaktör för Båtnytt, testar hur fort vattenskotern kan accelerera och hur den beter sig i vattnet. Anna kör den andra skotern, och kollegan Mikael Mahlberg fotograferar dem båda.

11.20 Körklar
Max Carlgren, chefredaktör för Båtnytt, testar hur fort vattenskotern kan accelerera och hur den beter sig i vattnet. Anna kör den andra skotern, och kollegan Mikael Mahlberg fotograferar dem båda.

Båtnytts redaktion i farten

12.20 I plurret Det är vanligt att redaktionsmedlemmarna åker i sjön, speciellt när de testar vattenskotrar.

12.20 I plurret
Det är vanligt att redaktionsmedlemmarna åker i sjön, speciellt när de testar vattenskotrar.

13.00 Ånej, mobilen! Lunch på närmaste brygga och påfyllning av diesel. Mikael Mahlberg som är redaktör och fotograf, inser att hans mobil, som legat ovanför ratten, nu befinner sig på havets botten.

13.00 Ånej, mobilen!
Lunch på närmaste brygga och påfyllning av diesel. Mikael Mahlberg som är redaktör och fotograf, inser att hans mobil, som legat ovanför ratten, nu befinner sig på havets botten.

13.20 Bitande brygghäng Anna gör upphopp för att hålla värmen, medan Max plockar fram drönaren. – Det här är den nya drönaren, den första kraschade jag in i en segelbåt, säger Max.

13.20 Bitande brygghäng
Anna gör upphopp för att hålla värmen, medan Max plockar fram drönaren.
– Det här är den nya drönaren, den första kraschade jag in i en segelbåt, säger Max.

14.00 Redaktionsmöte Mikael, Max och Anna är tillbaka på Strömma och passar på att ta ett kort möte om vilka tester som ska göras under hösten och publiceras under vintern. Anna ska strax vidare ut till Bullandö för att lasta ombord ett jättepaket med en byggsats som ska bli en optimistjolle. Den tar hon båtvägen hela vägen hem till Lidingö. De andra två tar bilen in mot stan. Imorgon ses de på redaktionen igen.

14.00 Redaktionsmöte
Mikael, Max och Anna är tillbaka på Strömma och passar på att ta ett kort möte om vilka tester som ska göras under hösten och publiceras under vintern. Anna ska strax vidare ut till Bullandö för att lasta ombord ett jättepaket med en byggsats som ska bli en optimistjolle. Den tar hon båtvägen hela vägen hem till Lidingö. De andra två tar bilen in mot stan. Imorgon ses de på redaktionen igen.


FAKTA – En båtälskande redaktion

 • Egmont har flera titlar inom båtsegmentet och medarbetarna samarbetar över redaktionsgränserna.
 • Båtnytt kommer med tolv nummer per år och har en upplaga på 15 000 ex. Tester är en viktig del av det redaktionella innehållet, dessutom nyheter från mässor, smarta lösningar, sjöliv och färdtips.
 • Praktiskt Båtägande kommer tretton gånger per år och har en upplaga på 16 400 ex. Den är mer inriktad på gör-det-själv-guider, reparation och underhåll, men berättar också om resmål, drömbåtar och båtlivet i stort.
 • Livetombord.se är samlingssajten som återpublicerar material från båda tidningarna och gör egna nyheter.

Det här bildreportaget publicerades ursprungligen i Allt om Tidskrifter nr 3, 2017. Om du vill kan du prenumerera gratis på tidningen.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Medievekst