fbpx

Unn Edberg: “Vi måste ta betalt av vår publik även digitalt”

Torsdag 5 september 2019

Unn Edberg

Hon har en bakgrund från ett gäng tidskrifter och dagstidningar, ofta i utvecklingsroller, och hon är styrelsemedlem i flera branschorgan och medieföretag. Unn Edberg är både en förändringskraft och en omvärldsspanare i mediebranschen. När hon lämnade jobbet som vice vd på tidningen Chef för att bli publisher på Vi Media fick hon ett tydligt uppdrag – att förflytta den över 100 år gamla medieaktören till digitaliseringens framkant. 

Frågor ur avsnittet:

✔️Vad har hänt sedan Unn Edberg tog över som publisher på Vi Media och var ligger fokus just nu?

✔️Vilka finansieringsmodeller tror Unn kommer gälla framöver i mediebranschen?

✔️Hur kommer tidningarna Vi och Vi Läser ta plats digitalt i framtiden? 

✔️Hur viktig är externa partners vid förändringsarbete och hur hittar man rätt leverantörer att jobba med?

✔️Vilka aktörer inspireras Unn av när det gäller den digitala utvecklingen?

✔️Med flera styrelseposter och stort engagemang sedan många år i tidskriftsbranschen, vad driver Unn framåt och varför är just den här branschen så spännande?

Programledare är Fredrik Wass och avsnittet har redigerats av Gabriella Lahti. Avsnittsbilden är fotad av Johan Jeppsson.

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns. Lyssna via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden är en intervjupodcast som erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en initierad inblick i olika branschfrågor och personliga erfarenheter från gästerna.

–  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du löpande omvärldsbevakning samt koll på nya avsnitt av podden.

— Följ gärna Sveriges Tidskrifter på Facebook.

– Tyck till om podden! Maila fredrik.wass@sverigestidskrifter.se.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.