fbpx

Tre nya digitala medlemmar i Sveriges Tidskrifter

Fredag 7 oktober 2016

Politism Mena-tidningen OmVärldenSveriges tidskrifter har sedan länge vänt sig till både papperstidningar och digitala tidskrifter i sitt medlemserbjudande. Därför är det både roligt och logiskt att välkomna tre nya digitala medlemmar till vår organisation.

Mena-tidningen, OmVärlden och Politism valdes i veckan in som nya medlemmar i Sveriges Tidskrifters av vår styrelse. De tre medlemmarna representerar olika exempel på digitalt utgivarskap i en modern medievärld.

Menatidningen.se är en politiskt och religiöst obunden webbaserad tidskrift med kontinuerlig uppdatering. Menatidningen.se innehåller nyheter, debattartiklar, personporträtt, krönikor och reportage om och från individen och samhället i Mellanöstern och Nordafrika och arbetar för att främja ett öppet debattklimat. Redaktionens strävan är att verka för att höja kunskapsnivån om MENA-regionen i stort och därmed belysa förhållanden och synliggöra individer oavsett etnisk, kulturell, social, religiös, ekonomisk, eller sexuell tillhörighet. För att kunna bredda målgruppen för tidskriften publiceras artiklar så väl på svenska som på engelska.

Chefredaktör: Maria Lindström
www.menatidningen.se

OmVärlden är ett nätmagasin om global politik och utvecklingsfrågor. Tidningen görs av en oberoende redaktion, med chefredaktör som ansvarig utgivare. På sajten OmVärlden Berättar publiceras även long-read-reportage i aktuella frågor. Målgruppen för OmVärlden är en intresserad allmänhet av unga vuxna, 18-35 år, intresserade av global politik. Sekundär målgrupp är bistånds- och utvecklingsbranschen. Tidningen ägs och finansieras av Sida.

Chefredaktör: Ylva Bergman
www.omvarlden.se

Politism är en opinionsbildande nyhetssajt som verkar för antirasism, feminism och ökad jämlikhet. Det redaktionella innehållet består av opinionsmaterial och sajten riktar sig till människor 18-35 år. Politism har också enligt den egna beskrivningen utvecklat ett nytt system för läsarkommentarer, läsarinteraktion och läsarinflytande på nyhetsvärdering med möjligheter för läsarna att över tid bygga upp ett förtroende på sajten – en användarkarriär.

Chefredaktör: Eric Rosén
www.politism.se

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.