Tre frågor till Matilda Wennerholm, Aller medias nya tv-chef

Aktuellt 7 oktober
Tre frågor till Matilda Wennerholm, Aller medias nya tv-chef

Matilda Wennerholm

Matilda Wennerholm är chef över Aller medias nyskapade tv-desk och kommer senast från Aftonbladet tv. 

Grattis till nya jobbet! Vad innebär det?
– Jag ska arbetsleda ett team med tv- journalister och ansvara för att utveckla tv för Allers varumärken. Det är en ny tjänst, och det är en helt ny satsning inom Aller media att ha en egen tv-desk som jobbar centralt.

Hur känns det?
– Det känns så himla roligt och spännande. Jag har själv följt flera av Allers varumärken under hela mitt liv – som ELLE, Frida och MåBra – och yrkesmässigt känns det helt fantastiskt. Allers varu-
märken inspirerar verkligen inom sina målgrupper och när det gäller tv finns det mycket att göra och det är en bra form att berätta i – och nå fram.

Du kommer närmast från Aftonbladet tv. Vilka blir de största skillnaderna för dig?
– Det blir stor skillnad i mitt dagliga arbete, då jag inte kommer att presentera nyheter längre och jag går ju från breaking news till mer featureinriktad journalistik. Jag kommer också att arbetsleda dagligen vilket känns jättekul.

  Vill du bli medlem? Gör en intresseanmälan så återkommer vi.

  Guide: Så gör du en framgångsrik podd
  Som tidskrift har du mycket att vinna på att podda. Men går det att tjäna pengar på en podd? Och hur gör du för att höras genom bruset? Här är en stor guide som lotsar dig genom processen i 20 steg.
  Läs hela guiden i vår verktygslåda
  Samhällsbärande
  Bland tidskriftsbranschens över 4000 olika titlar ryms en mängd aktörer med en samhällsbärande roll, både som kulturbärare och som en stark del av den svenska demokratin.
  Fyra tidskrifter som gör skillnad
  Lyssna på Tidskriftspodden
  Sveriges Tidskrifters Fredrik Wass tillsammans med den ständige gästen Thomas Mattsson bjuder in olika mediepersoner som varannan vecka tar tempen på branschen och spanar om händelser och trender i mediebranschen.
  Lyssna direkt här eller i din poddspelare

  Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

   Lyssna på Tidskriftspodden

   Lyssna här