Tidskriftspodden avsnitt 20 – Claes de Faire

Torsdag 2 mars 2017

Claes de Faire, vd FokusI mitten av januari 2017 tillträdde Claes de Faire som ny vd på tidskriftsjätten Fokus. Hur ser han på framtiden för det omstridda samhällsmagasinet? I avsnitt 20 av Tidskriftspodden avslöjar han sina storartade visioner för en av landets tyngsta tidskrifter. 

Claes de Faire har länge varit en tongivande röst i mediebranschen. Han har tidigare bland annat varit chefredaktör för Resumé och publisher för Veckans Affärer. I höstas lämnade han tidskriftsvärlden för att bli rekryteringskonsult på Novare Executive Search – men nu är han tillbaka. I mitten av januari 2017 tillträdde han som ny vd för Fokus. I Tidskriftspoddens tjugonde avsnitt berättar han varför han hoppade på det nya uppdraget.

– Johan Hakelius, ett starkt varumärke och 100 miljoner back. Jag mår bäst av att jobba i uppförsbacke.

Claes de Faire avslöjar även vad som just nu står högst upp på hans agenda – att digitalisera Fokus. Ett första stort steg i tidningens ”digitala expansion” är att lansera en ny hemsida under våren. Målsättningen är att nästan tredubbla besöksstatistiken på den nya sajten.

Fokus omslag– Satsningen på fokus.se är, med våra mått mätt, väldigt stor, säger Claes de Faire i Tidskriftspodden.

Lyssna

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app och ladda ner till din smartphone. Eller lyssna direkt här:

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

Tidigare avsnitt

#1: Kerstin Neld. #2: Olle Aronsson. #3: Susanna Lundell. #4: Irena Pozar. #5: Helle Klein och Karin Lennmor. #6: Patrik Hadenius.#7: Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström. #12 Mattias Göransson. #13 Melanie Deziel. #14 Sofia Wadensjö Karén. #15 Amelia Adamo. #16 Jonas Terning. #17 Camilla von Otter. #18 Ebba Bonde. #19 Olov Carlsson.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.