fbpx

Tidskriftspodden #2 Olle Aronsson

Torsdag 21 april 2016

Olle Aronsson Breakit

I avsnitt 2 av Tidskriftspodden möter lyssnarna Olle Aronsson, produktchef och medgrundare på Breakit. Avsnittet spelades in den 30 mars 2016.

I december 2014 lämnade Olle rollen som ekonomijournalist på Dagens Industri för att starta Breakit tillsammans med kollegan Stefan Lundell. Breakit har på kort tid etablerat sig som landets vassaste nyhetssajt om techbolag och startups. I avsnittet pratar Olle bland annat  om bakgrunden till framgångarna för affärssajten och varför Olle tycker att fler borde göra det han har gjort – våga satsa. Ett av många problem enligt Olle? “Riskkapitalister och journalister äter alldeles för sällan lunch med varandra.”

Olle Aronsson skickar även en känga till Resumé, angående den här artikeln där det bland annat stod att “Breakit.se har gett intryck av att gå med vinst – men nu visar sajten 1,2 miljoner kronor i förlust.” I Tidskriftspodden säger Olle Aronsson: “Om Resumé har begränsade kunskaper i företagsekonomi, och inte kan förstå hur man kan gå med förlust på helåret och ändå kommunicera att man nu har nått lönsamhet – det tycker jag är ett problem för Resumé.”

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app.
Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din pod-app och ladda ner till din smartphone.

Om du vill lyssna på tidigare avsnitt direkt i datorn klickar du här.

Om Tidskriftspodden
Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.