Tidskriftspodden 19 – Olov Carlsson

Torsdag 16 februari 2017

Olov Carlsson, chefredaktör Dagens Samhälle

Han har kallats för en av landets mest erfarna och mångsidiga publicister. I avsnitt 19 av Tidskriftspodden gästar Dagens Samhälles nya chefredaktör och vd Olov Carlsson.

Olov Carlsson har tillhört Sveriges Televisions ledning och under åtta år var han divisionschef för SVT Nyheter och SVT Sport. Han har även arbetat som chefredaktör på olika lokaltidningar samt med digital omställning. I december i fjol tillträdde han som ny chefredaktör och vd på Dagens Samhälle. Tidningen, som riktar sig till beslutsfattare på den offentliga marknaden, utkommer 45 gånger per år och når varje vecka nästan 60 000 läsare. I Tidskriftspodden kommenterar han förra årets stormiga och omskrivna konflikter på tidningen.

– Det har varit en bökig och jobbig tid på redaktionen. När man går igenom den här typen av traumatiska perioder finns alltid en risk att det finns kvar fantomsmärtor. Men jag var gudbevars inte på tidningen då. Och jag kan bara vara Olov Carlsson – och bedriva det ledarskap som jag tror på.

Olov Carlsson blickar framåt – och satsar nu helhjärtat på att få tidningen att bedriva en “researchtung och faktabaserad journalistik”.

– Dagens Samhälle spelar en jätteviktig roll eftersom vi kan leverera journalistik som andra redaktioner inte klarar av.

Lyssna

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app och ladda ner till din smartphone.

 

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

Tidigare avsnitt

#1: Kerstin Neld. #2: Olle Aronsson. #3: Susanna Lundell. #4: Irena Pozar. #5: Helle Klein och Karin Lennmor. #6: Patrik Hadenius.#7: Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström. #12 Mattias Göransson. #13 Melanie Deziel. #14 Sofia Wadensjö Karén. #15 Amelia Adamo. #16 Jonas Terning. #17 Camilla von Otter. #18 Ebba Bonde.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Annonskraft

  En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  PositionEtt

  PositionEtt AB är ett konsultföretag som arbetar med utveckling av informationssystem baserade på modern databasteknik.