Tidskriftspodden #14 – Sofia Wadensjö Karén

Torsdag 24 november 2016

Sofia Wadensjö Karén. Foto: Pressbild/Thron Ullberg

Sofia Wadensjö Karén gick 2011 från en roll som featurechef på Aftonbladet, till att bli vd och ansvarig utgivare för Vi Media och chefredaktör för Tidningen Vi. Hon kom till en verksamhet som i flera år lidit av stora förluster. Hennes uppdrag var att inom tre år vända den negativa trenden. Redan 2012 var målet nått. Sedan dess går kundtidningsverksamheten  som tåget, kringeventen lockar tusentals besökare och den samlade verksamhetens överskott räknas i miljoner. Hur lyckades hon med allt det här?

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. tidningen-vi-omslag-2013-04-720
Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din pod-app och ladda ner till din smartphone.

Om du vill lyssna på tidigare avsnitt direkt i datorn klickar du här.

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

Tidigare avsnitt

#1: Kerstin Neld. #2: Olle Aronsson. #3: Susanna Lundell. #4: Irena Pozar. #5: Helle Klein och Karin Lennmor. #6: Patrik Hadenius. #7: Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström. #12 Mattias Göransson. 

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Mediakraft

    Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

  • V-TAB

    Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

  • Aller

    Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.