fbpx

Tidskriftspodden #12 – Mattias Göransson

Torsdag 27 oktober 2016

Mattias2Mattias Göransson har varit verksam som journalist sedan slutet av nittiotalet. Han har varit med och både format och omformat den svenska magasinsvärlden. 1999 grundade han Offside tillsammans med Tobias Regnell. 2008 följde grundandet av den banbrytande reportagetidningen Filter, där han sedan dess varit chefredaktör. Vad är skillnaden att göra Filter idag och för åtta år sedan? Hur mycket arbetar han? Och vad läser han själv för tidskrifter? Om det och mycket annat pratade vi om i Tidskriftspoddens tolfte avsnitt.

Men vi började med att reda ut den senaste tidens debattbråk som Mattias varit inblandad i. Bakgrunden är det granskande reportage – “Den svenska trollfabriken” – som Mattias publicerade i Filter i somras, där han granskar Dagens Nyheters och dess reporter Mikael Holmströms artiklar om den ryska aggressionen mot Sverige. Mikael Holmström och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski reagerar hos Journalisten här och här, Mattias Göransson svarar här och Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg rycker ut till Göranssons försvar här.

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app.
Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din pod-app och ladda ner till din smartphone.

Om du vill lyssna på tidigare avsnitt direkt i datorn klickar du här.

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt. I avsnitt 13, som släpps den 10 november, gästar den världsledande amerikanska nativeexperten Melanie Deziel, som har arbetat med branded content för New York Times, Time Inc. och Huffington Post.

— Tidigare avsnitt: #1: Kerstin Neld. #2: Olle Aronsson. #3: Susanna Lundell. #4: Irena Pozar. #5: Helle Klein och Karin Lennmor. #6: Patrik Hadenius. #7: Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.