fbpx

Svettigt på jobbet – följ med Friskispressen under en dag

Måndag 10 september 2018

Det hälsovådliga stillasittandet är inget problem för Friskispressens redaktion. Vi följde med dem en dag på jobbet.

Text & foto: Jessica Segerberg / Allt om Tidskrifter

Friskispressen Foto: Jessica Segerberg

8.00 Morgonpigg plåtning

Modellen Jonna Rosenkranz är på plats i friskisgymmet för att fota ett styrketräningspass. Överallt sitter lappar med texten ”Fotografering i gymmet för Friskispressen. Träna som vanligt, ni hamnar inte på bild”.

Friskispressen – en dag på jobbet

8.30 Tydliga träningsbilder

Fotografen Mikael Gustavsen vill täcka en störande lampa i taket för att få bättre ljusförhållanden. Det är viktigt att varje övning blir helt rätt på bild. Oftast fotas de instruerande bilderna i studio, men då och då vill man bryta av och vara i miljön där de utförs, alltså på gymmet.

Friskispressen – en dag på jobbet

9.00 Djupa knäböj

De sista bilderna tas. Jonna skriker och gormar för att få rätt uttryck i bilderna.

Friskispressen – en dag på jobbet

11.00 Vässar jubileumsnumret

Redaktionssekreteraren Madeleine Carlsson (på bilden), chefredaktören Mattias Wising Bonde och formgivaren Mia Drakenberg går igenom tidningen. Det har varit mycket rotande i arkiven inför Friskis & Svettis 40-årsfirande.

Friskispressen – en dag på jobbet

12.00 Friskvård

Redaktions-medlemmarna tränar ihop 3–4 gånger i veckan. Idag blev det ett corepass för (från vänster) Madeleine Carlsson, Cecilia Saxer, Mia Drakenberg och Mattias Wising Bonde.

Friskispressen – en dag på jobbet

13.30 Lunchrast

Efter dusch och ombyte är det dags för lunch, oftast med matlåda.

Friskispressen – en dag på jobbet

14.00 Vov!

Redaktionshunden Iriz väntar på sitt dagliga matpaket från Mia Drakenbergs lunch.

Friskispressen – en dag på jobbet

15.00 Förenade

Chefredaktör Mattias Wising Bonde och Johan Lampinen, verksamhetschef för föreningen i Stockholm, har sin veckovisa avstämning.

FAKTA: Friskispressen
Första numret av Friskispressen kom ut i form av ett A4-blad 1979, året efter att den ideella föreningen Friskis & Svettis startade. Sedan dess ges tidningen ut av Friskis Stockholm och köps in av övriga Friskisföreningar. Redaktionen sitter på Gävlegatan i Stockholm. Chefredaktör är Mattias Wising Bonde.

Tidningen riktar sig till Friskis & Svettis drygt 500 000 medlemmar och har en upplaga på 124 000. Den finns i tidningsställ på träningsanläggningarna runtom i landet och går även att prenumerera på.

Friskispressen utkommer med sex nummer per år. Dessutom finns man på friskispressen.se, Facebook och Instagram.

Friskispressen – en dag på jobbet

Jävlar anamma på Gävlegatan.

Friskispressen – en dag på jobbet

Webbredaktör Cecilia Saxer jobbar på rörligheten.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Stibo Complete AB

  Som tidskriftstryckeri har Stibo Complete varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över. Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.