fbpx

Ska innehållet i en journalistisk produkt recenseras av staten?

Söndag 13 december 2020

Nya Tidskriftspodden

Snåriga regler för det nya redaktionsstödet, förtalsturism när Realtid stäms, bättre annonsintäkter i mediebranschen än väntat, Dagens Nyheters Greta-nummer och pressetiken hos Gott Snack-redaktionen. Det är några av de ämnen som diskuteras i det 94:e avsnittet av Tidskriftspodden där medieetik är ett bärande tema. 

✅ Vi diskuterar det nya redaktionsstödet. Är reglerna för otydliga?

✅ Veckorevyn.com har utsetts till Sveriges bästa sajt alla kategorier. Hur kommer det sig att svenska mediesajter är så bra?

✅ Dagens Nyheters Greta Thunberg-nummer har släppts. Blev det som vi trodde?

✅ Förtalsturism och stämningsansökan mot svenska Realtid. Skapar det en självcensur hos svenska medier?

✅ Morgonprogrammet Gott Snack har varit i blåsväder efter att komikern Peter Wahlbeck gästade studion. Thomas besökte redaktionen dagen efter händelsen och pratade pressetik.

✅ IRM förutspår en bättre återhämtning än väntat på annonsmarknaden och för första gången går digitala reklamintäkter om print i tidskriftsbranschen.

✅ Varför inleder JK en förundersökning om förtal i Cissi Wallins egenutgivna bok. Är det verkligen rimligt?

Om podden
Tidskriftspodden finns på alla större plattformar och produceras av Sveriges Tidskrifter. Camilla Björkman, Helle Klein och Thomas Mattsson diskuterar aktuella frågor och händelser i mediebranschen. Fredrik Wass programleder. Gabriella Lahti klipper.

Frågor eller synpunkter? Kontakta Fredrik Wass.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.