fbpx

Så vill Readly få fler unga att läsa tidningar på läslovet

Onsdag 30 oktober 2019

Readly kampanj

Läsandet av böcker och tidningar bland yngre människor sjunker. Det vill Readly motverka genom sin läslovskampanj “Här föds en läsare”.

Tillsammans med Egmont släpps specialutgåvor av Bamse och Kalle Anka som bara finns tillgängliga hos Readly. Tidningarna Modern Psykologi och Språktidningen publicerar samtidigt specialutgåvor på plattformen med fokus på guider och fördjupning kring läsning och för föräldrar.

SJ och Coop medverkar som distributionspartners för Readly samtidigt som magasinstjänsten rullar ut en global utomhuskampanj i Sverige, Tyskland, Storbritannien och Nederländerna.

“Tappar vi läsningen i samhället blir det i slutänden ett demokratiproblem. Så tillsammans med svenska tidningsförlagen vill vi skapa förutsättningar för barn och ungdomar att komma i kontakt med lustfylld läsning”, säger Readlys nordiska innehållschef Daniel Hamrin, till Resumé.

“…läsare föds inte genom pekpinnar om vad och hur man ska läsa, utan genom lustfyllda och lättillgängliga berättelser. Tillsammans med Readly kan vi erbjuda just detta och förhoppningsvis bidrar vårt gemensamma initiativ till att sänka tröskeln till läsandets magiska värld”, säger Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig på Egmont Publishing, till Resumé.

readly.com/laslov kan unga läsare registrera sig för en veckas gratis läsning under läslovet.

Text: Fredrik Wass

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Stibo Complete AB

  Som tidskriftstryckeri har Stibo Complete varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över. Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.