fbpx

Robotkompis

Måndag 18 februari 2019

 

Tänk dig en egen robot som hjälper dig med exakt det du vill. Tada, vilken hit! Vilken arbetsuppgift vill du helst ha en robot till?

Foto: Julia Björne

Ylva Bergman
chefredaktör, OmVärlden

– En intelligent robot som bevakar hela världen på olika språk, utan att vi dränks i information med länkar att läsa. Den analyserar det senaste om global politik och utveckling, och förstår hur vi vill vinkla utifrån våra läsares behov, utan att det tar för mycket resurser av oss att få igång den initialt.

Foto: Anneli Nygårds

Åke Persson
chefredaktör, PROpensionären
– Att städa mitt av papper belamrade skrivbord. -Roboten får gärna ha en arkeologisk examen -inprogrammerad, eftersom det lär behövas relevant kompetens när l-ämningarna i botten av pappershögarna ska sorteras. Ser fram emot att få reda på vad det egentligen är för färg på bordsytan.

Madeleine Lundberg
webbredaktör, Affärsvärlden
– Jag vill inte ha en robot. Jag tycker om mitt jobb och jag är rädd att den skulle ta över det. Om jag tvingades skaffa en robot skulle det vara en robot som automatiskt relaterade artiklar och taggade webbartiklar. Det är en stor del av mitt jobb i dag.

Maja Hök
redaktör, Tidningen Turist
– I Turist tipsar vi om roliga kulturarrangemang landet runt, och det krävs ett jäkla surfande för att hitta de bästa – och med god geografisk spridning. En robot som klättrar runt bland hemsidor och facebookupp-dateringar hos lokala konsthallar, experimentella teatergrupper och obskyra museer vore toppen. Men den ska vara kräsen, smart och alltid öppen för det oväntade och udda. Annars kan det vara!

Henrik Johansson
AD, Sekotidningen
– Någon slags ergonomirobot som ser till att min hållning alltid är perfekt vore ju väldigt praktiskt. Den ska jag säga åt mig när jag klickar på fel sätt, sitter knasigt eller när jag behöver ta en nypa frisk luft. Kanske ger den mig lite massage också som grädde på moset.

 

Text: Stina Loman

Prenumerera gratis på tidning och nyhetsbrev här.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Stibo Complete AB

  Som tidskriftstryckeri har Stibo Complete varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över. Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.