fbpx

Regeringens nya stödpaket otydligt för tidskrifterna

Måndag 11 maj 2020

Fredagen den 8 maj presenterade regeringen ett nytt krispaket för medierna – eller rättare sagt så är även detta krispaket riktat till det som kallas allmänna nyhetsmedier.

Kulturministern betonar att till skillnad från det tillfälliga distributionsstöd till medierna som tidigare presenterats med anledning av coronakrisen, så är detta en bredare satsning som kan komma fler nyhetsmedier än enbart de tryckta medierna till del. Hur denna satsning ska breddas har det ännu inte presenterats några kriterier för.

Vi följer frågan för att få en uppfattning om vilka av våra medlemmar som kan komma att få nytta av detta utökade stöd. Vår tidigare kritik av politikernas diskriminerande syn på vad som är medier , som framfördes i en debattartikel på Altinget nyligen kvarstår.

Pressmeddelande från Kulturdepartementet: Ytterligare stöd till medierna med anledning av det nya coronaviruset 

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.