fbpx

Regeringens nya stödpaket otydligt för tidskrifterna

Måndag 11 maj 2020

Fredagen den 8 maj presenterade regeringen ett nytt krispaket för medierna – eller rättare sagt så är även detta krispaket riktat till det som kallas allmänna nyhetsmedier.

Kulturministern betonar att till skillnad från det tillfälliga distributionsstöd till medierna som tidigare presenterats med anledning av coronakrisen, så är detta en bredare satsning som kan komma fler nyhetsmedier än enbart de tryckta medierna till del. Hur denna satsning ska breddas har det ännu inte presenterats några kriterier för.

Vi följer frågan för att få en uppfattning om vilka av våra medlemmar som kan komma att få nytta av detta utökade stöd. Vår tidigare kritik av politikernas diskriminerande syn på vad som är medier , som framfördes i en debattartikel på Altinget nyligen kvarstår.

Pressmeddelande från Kulturdepartementet: Ytterligare stöd till medierna med anledning av det nya coronaviruset 

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.