fbpx

Regeringens nya stödpaket otydligt för tidskrifterna

Måndag 11 maj 2020

Fredagen den 8 maj presenterade regeringen ett nytt krispaket för medierna – eller rättare sagt så är även detta krispaket riktat till det som kallas allmänna nyhetsmedier.

Kulturministern betonar att till skillnad från det tillfälliga distributionsstöd till medierna som tidigare presenterats med anledning av coronakrisen, så är detta en bredare satsning som kan komma fler nyhetsmedier än enbart de tryckta medierna till del. Hur denna satsning ska breddas har det ännu inte presenterats några kriterier för.

Vi följer frågan för att få en uppfattning om vilka av våra medlemmar som kan komma att få nytta av detta utökade stöd. Vår tidigare kritik av politikernas diskriminerande syn på vad som är medier , som framfördes i en debattartikel på Altinget nyligen kvarstår.

Pressmeddelande från Kulturdepartementet: Ytterligare stöd till medierna med anledning av det nya coronaviruset 

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.