Postnords planerade portohöjning slår hårt mot tidskriftsbranschen

Tisdag 5 november 2019

postnord lastbilar

Från årsskiftet planerar Postnord att höja portot för posttidningar vilket slår hårt mot tidskriftsbranschen. För vissa titlar med stor upplaga rör det sig om miljonbelopp i höjda kostnader för distributionen av den tryckta upplagan. 

I en artikel i Dagens Nyheter beskrivs situationen och vår ordförande Helle Klein (chefredaktör och vd Dagens Arbete) samt Carolina Hemlin (chefredaktör Ottar) uttalar sig om konsekvenserna av portohöjningen.

Regeringen har inlett en dialog och “kommer självklart behöva agera” enligt uppgifter till DN från socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Lawen Redar.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.