fbpx

Postnords planerade portohöjning slår hårt mot tidskriftsbranschen

Tisdag 5 november 2019

postnord lastbilar

Från årsskiftet planerar Postnord att höja portot för posttidningar vilket slår hårt mot tidskriftsbranschen. För vissa titlar med stor upplaga rör det sig om miljonbelopp i höjda kostnader för distributionen av den tryckta upplagan. 

I en artikel i Dagens Nyheter beskrivs situationen och vår ordförande Helle Klein (chefredaktör och vd Dagens Arbete) samt Carolina Hemlin (chefredaktör Ottar) uttalar sig om konsekvenserna av portohöjningen.

Regeringen har inlett en dialog och “kommer självklart behöva agera” enligt uppgifter till DN från socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Lawen Redar.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.