fbpx

Postnords planerade portohöjning slår hårt mot tidskriftsbranschen

Tisdag 5 november 2019

postnord lastbilar

Från årsskiftet planerar Postnord att höja portot för posttidningar vilket slår hårt mot tidskriftsbranschen. För vissa titlar med stor upplaga rör det sig om miljonbelopp i höjda kostnader för distributionen av den tryckta upplagan. 

I en artikel i Dagens Nyheter beskrivs situationen och vår ordförande Helle Klein (chefredaktör och vd Dagens Arbete) samt Carolina Hemlin (chefredaktör Ottar) uttalar sig om konsekvenserna av portohöjningen.

Regeringen har inlett en dialog och “kommer självklart behöva agera” enligt uppgifter till DN från socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Lawen Redar.

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.