fbpx

Offside Press nya vd: “Hoppas att mitt nätverk kan komma till nytta”

Onsdag 1 juni 2016

Anna FalckBokmässans tidigare vd Anna Falck blir ny vd för Offside Press, som driver tidskrifterna Filter, Skriva, Offside och Hunger. Hon tillträder sin nya tjänst i augusti. Sveriges Tidskrifter pratar med Anna om hur hon ser på sin kommande utmaning. Och så avslöjar hon sina egna favoriter i tidskriftshyllan.

Du tar över som vd på Offside press i augusti – vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?

– Att få lära mig mer om verksamheten och att få lära känna alla de människor som byggt upp en fantastiskt fin verksamhet! Det känns väldigt inspirerande och roligt.

I Offside press ingår bland annat tidningarna Filter, Offside och Hunger och Skriva. Fyra starka tidskriftsvarumärken. Hur vill du arbeta för att stärka tidningarna ytterligare, vad har du för framtidsvisioner?

– Det är för tidigt att redan nu uttala mig om hur jag vill arbeta framöver, det får utkristallisera sig när jag har tillträtt. Den framtida riktningen är ett arbete som görs tillsammans med ledningsgrupp och styrelse. Men en fråga jag tänker på redan nu är vikten av att öka kännedomen om de redan starka varumärkena, det finns förstås många fler som ännu inte känner till vår utgivning.

Du har mångårig erfarenhet från bokbranschen – vad tar du med dig därifrån in i ditt nya uppdrag?

– Det blir roligt att få komma in i branschen på riktigt. Jag har ju många års erfarenhet av mediebranschen så som arrangör av Bokmässan och Mediedagarna men nu blir det till att arbeta på ”andra sidan”. Jag hoppas att mitt nätverk och mina kontakter i branschen kan komma till nytta men även mina erfarenheter av att arrangera event. Skriva arrangerar exempelvis Skriv 2016 i Stockholm i oktober som ska bli Sveriges största skrivkonferens. Den blir spännande att följa!

Har du några favoritmagasin som du återkommer till?

– Utöver offsides publikationer, framförallt Dagens Media, Resumé, Vi och Vi Läser.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.