fbpx

Nazist och tidigare SD-politiker döms för hoten mot Helle Klein

Måndag 27 januari 2020

Helle Klein, foto Adam DaverDen nazist och före detta SD-politiker som trakasserat och hotat Sveriges Tidskrifters ordförande (och Dagens Arbetes publisher) Helle Klein har dömts till sex månaders fängelse.

– Det känns som en enorm upprättelse. Och är principiellt viktigt. Äntligen tar rättsstaten det här på allvar! Det är viktigt för alla kollegor i branschen som blir utsatta för hat och hot, säger Helle Klein i en intervju hos Dagens Arbete.

Enligt Dagens Arbete döms mannen för 21 fall av hets mot folkgrupp och ofredande. Förutom Helle Klein var samhällsdebattörerna Anne Ramberg och Maria Ripenberg utsatta för de brott mannen begått.

Läs mer:

Dagens Arbete: Fängelse för nazisten som hotat Helle Klein

Dagens Nyheter: Nazist döms till fängelse för ofredande mot kvinnor

Journalisten: Fängelse för nazist som ofredade journalister

Sveriges Tidskrifter: Helle Klein: “Det blev som en psykisk terror – då polisanmälde vi honom”

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.