fbpx

Nazist och tidigare SD-politiker döms för hoten mot Helle Klein

Måndag 27 januari 2020

Helle Klein, foto Adam DaverDen nazist och före detta SD-politiker som trakasserat och hotat Sveriges Tidskrifters ordförande (och Dagens Arbetes publisher) Helle Klein har dömts till sex månaders fängelse.

– Det känns som en enorm upprättelse. Och är principiellt viktigt. Äntligen tar rättsstaten det här på allvar! Det är viktigt för alla kollegor i branschen som blir utsatta för hat och hot, säger Helle Klein i en intervju hos Dagens Arbete.

Enligt Dagens Arbete döms mannen för 21 fall av hets mot folkgrupp och ofredande. Förutom Helle Klein var samhällsdebattörerna Anne Ramberg och Maria Ripenberg utsatta för de brott mannen begått.

Läs mer:

Dagens Arbete: Fängelse för nazisten som hotat Helle Klein

Dagens Nyheter: Nazist döms till fängelse för ofredande mot kvinnor

Journalisten: Fängelse för nazist som ofredade journalister

Sveriges Tidskrifter: Helle Klein: “Det blev som en psykisk terror – då polisanmälde vi honom”

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.