Axel Andén om medieutvecklingen: “Jag fick rätt”

Torsdag 1 februari 2018

Tidskriftspodden avsnitt 37 – Axel Andén

TIDSKRIFTSPODDEN. Nu startar ett nytt kapitel för Axel Andén. Sedan i höstas tillhör hans tidning Medievärlden det större förlaget Alma Talent och Axel ser tillbaka på de senaste 10 årens medieutveckling där höstens #metoo-bevakning också gav många lärdomar. Programledare är Fredrik Wass, omvärldsbevakare på Sveriges Tidskrifter.

Axel Andén har bevakat utvecklingen i mediebranschen länge. På Medievärlden har han varit i olika roller under mer än 10 år. Han började som reporter under den tid då TU drev tidningen. 2014 blev Medievärlden fristående och redaktionsmedlemmarna fick då rollen som medieentreprenörer med eget ansvar att få tidningen lönsam, ett arbete som pågick fram till hösten 2017 då tidningen köptes upp av förlaget Alma Talent. Nu startar ett nytt kapitel, både för Axel Andén och för Medievärlden, med tillgång till det större förlagets resurser men fortfarande som eget varumärke och med betaltjänsten Medievärlden premium.

Glimtar ur avsnitt 36:

✔️ Så gick det till när Alma Talent köpte Medievärlden – och så är relationen till förlagskollegorna på Dagens Media

✔️ Om medieutvecklingen de senaste 10 åren – “Jag fick rätt”

✔️ Om betalväggarnas återkomst – “Ett av de mer positiva skiftena jag varit med om”

✔️ Så hanterade Medievärlden #metoo-bevakningen – “Som människa och professionell har det varit en utmattande och viktig höst”

✔️ Om kritiken kring Expressen-publiceringen: “Att vi inte känner pressen oftare kanske tyder på att vi inte är tillräckligt farliga i vår granskning”

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app och ladda ner till din smartphone.

Om Tidskriftspodden

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

  • Annonskraft

    En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.

  • Mediakraft

    Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

  • NewsFactory

    NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.