fbpx

Markus Wilhelmson om Vi Medias framgångar

Torsdag 2 november 2017

Markus Wilhelmson, redaktionell chef Vi Media

Tidningen Vi, som funnits i över 100 år, är Vi Medias ryggrad. Och nästa år fyller den framgångsrika systertidningen Vi Läser tio år. Under tidskriftshusets paraply ryms dessutom en spirande kundtidningsverksamhet, uppmärksammade läsarkryssningar och en nystartad podcast. Markus Wilhelmson är redaktionell chef på Vi Media och har kallats en av landets främsta journalister. I avsnitt 32 av Tidskriftspodden berättar han om nycklarna bakom framgångssagan Vi.

✔️ “Att bara producera ett starkt innehåll räcker inte, vi måste också våga tänka nytt kring hur vi ska nå ut.”

✔️ Om Vi Medias starka eventverksamhet: “Första läsarresorna arrangerades för 80 år sedan.”

✔️ Om Tidningen Vi:s nya podcast: “Vi flåsar inte Alex och Sigge i nacken direkt, men ambitionen är att den ska bära sig själv.”

✔️ Om Vi Medias nya tidskrift: “Det är det vackraste man kan göra.”

✔️ Tankarna kring den växande contentverksamheten och  fördomarna mot kundtidningsvärlden: “Det är möjligt att det var så förr, men idag är konkurrensen är så hård.”

✔️ “Vi tvingas ompröva vår existens.”

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden finns att ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app och ladda ner till din smartphone. Eller lyssna direkt här:

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden är en intervjupodcast som erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en snabb och initierad inblick i de hetaste branschfrågorna.

— Gilla Sveriges Tidskrifter på Facebook om du vill du veta mer om oss och få koll på kommande avsnitt.

Tidigare avsnitt

#1 Kerstin Neld. #2 Olle Aronsson.#3 Susanna Lundell.#4 Irena Pozar. #5 Helle Klein och Karin Lennmor. #6 Patrik Hadenius.#7 Daniel Poohl. #8: Pamela Andersson. #9 Fredrik Wass. #10 Terese Allert. #11. Robert Brännström. #12 Mattias Göransson. #13 Melanie Deziel. #14 Sofia Wadensjö Karén. #15 Amelia Adamo. #16 Jonas Terning. #17  Camilla von Otter. #18 Ebba Bonde. #19 Olov Carlsson. #20 Claes De Farie. #21 Malin Vessby #22 Johan Såthe#23 Margret Atladottir. #24 Unn Edberg.#25 Ylva Johnson. #26 Lars Dahmén. #27 Camilla Björkman. #28 Matilda E Hansson. #29 Jonas Nordling. #30 Jonna Bergh. #31 Thomas ArnrothTidningen Vi

— Markus Wilhelson har bakgrund som bland annat frilans samt sportchef och utrikeskorrespondent på Expressen. I fjol anställdes han på Vi Media som redaktionell chef, med särskilt ansvar för bolagets kundtidningar. 

— Vi Media AB producerar och ger ut tidningarna Vi och Vi Läser. Bolaget har dessutom en kundtidningsverksamhet och en reseklubb. I Tidningen Vi, som grundades 1913, hittar du välskrivna texter och unika bildreportage. I oktober 2007 tilldelades Tidningen Vi Sveriges Tidskrifters pris Årets tidskrift. ”En klassiker som år efter år lyckas behålla sin höga kvalitet”, skrev juryn i sin motivering. (Källa: Vi Media). 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.