fbpx

Många tidskrifter har en samhällsviktig funktion

Onsdag 18 mars 2020

Öppet brev från Sveriges Tidskrifter.

Utbildningsminister Anna Ekström, utbildningsdepartementet
Riksdagens Utbildningsutskott

Vi skriver till er idag med anledning av av den lagstiftning om samhällsviktiga funktioner, som just nu förbereds i händelse av att även grund- och förskolor kan komma att stängas. Vi på Sveriges Tidskrifter vill framhålla den betydelse som många av våra medlemmar har vad gäller att tillgodose medborgarnas behov av saklig och trovärdig information i tider av kris. Inte minst gäller detta för alla organisations- och medlemstidskrifter som kommunicerar med fackförbundsmedlemmar, patienter och särskilda yrkesgrupper via papperstidningar och digitala kanaler dagligen.

Vi vill med detta brev uppmärksamma utbildningsdepartementet och utbildningsutskottet på behovet av att berörda medarbetare inom företag för produktion och distribution av dessa tidningar kommer att omfattas av en sådan lagstiftning.

Stockholm den 18 mars 2020-03-16

Kerstin Neld och Helle Klein

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter och Helle Klein, ordförande, Sveriges Tidskrifter

Sveriges Tidskrifter är en branschorganisation för tryckta och digitala tidskrifter. Organisationen har över 350 medlemstidskrifter med en total årsupplaga överstigande 250 miljoner exemplar. Branschen har en uppskattad årlig omsättning om ca 7.6 miljarder kronor. Tidskrifterna medverkar som förmedlare av nyheter, information och underhållning, i opinionsbildning och undervisning, i samhällsdebatten och den kulturpolitiska debatten. De är alltså av stor betydelse för den demokratiska debatten liksom för att på alla områden bidra till att fördjupa och utveckla individer, företag, organisationer och samhälle.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.