fbpx

Många tidskrifter har en samhällsviktig funktion

Onsdag 18 mars 2020

Öppet brev från Sveriges Tidskrifter.

Utbildningsminister Anna Ekström, utbildningsdepartementet
Riksdagens Utbildningsutskott

Vi skriver till er idag med anledning av av den lagstiftning om samhällsviktiga funktioner, som just nu förbereds i händelse av att även grund- och förskolor kan komma att stängas. Vi på Sveriges Tidskrifter vill framhålla den betydelse som många av våra medlemmar har vad gäller att tillgodose medborgarnas behov av saklig och trovärdig information i tider av kris. Inte minst gäller detta för alla organisations- och medlemstidskrifter som kommunicerar med fackförbundsmedlemmar, patienter och särskilda yrkesgrupper via papperstidningar och digitala kanaler dagligen.

Vi vill med detta brev uppmärksamma utbildningsdepartementet och utbildningsutskottet på behovet av att berörda medarbetare inom företag för produktion och distribution av dessa tidningar kommer att omfattas av en sådan lagstiftning.

Stockholm den 18 mars 2020-03-16

Kerstin Neld och Helle Klein

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter och Helle Klein, ordförande, Sveriges Tidskrifter

Sveriges Tidskrifter är en branschorganisation för tryckta och digitala tidskrifter. Organisationen har över 350 medlemstidskrifter med en total årsupplaga överstigande 250 miljoner exemplar. Branschen har en uppskattad årlig omsättning om ca 7.6 miljarder kronor. Tidskrifterna medverkar som förmedlare av nyheter, information och underhållning, i opinionsbildning och undervisning, i samhällsdebatten och den kulturpolitiska debatten. De är alltså av stor betydelse för den demokratiska debatten liksom för att på alla områden bidra till att fördjupa och utveckla individer, företag, organisationer och samhälle.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Another Media Group

  Mediebranschen står inför stora utmaningar; ökad konkurrens från globala jättar, ett ökat mediebrus i alla våra flöden och digitalisering. I ett sådan klimat behövs det en aktör som vågar. När utmaningar dyker upp och ställer nya krav på publicister och medieägare – står vi starka för att stötta genom förändring. Vi utmanar, effektiviserar, skapar lönsamhet och hittar nya intäkter.