fbpx

Malin Crona: “Alla våra upplagesiffror ökar”

Fredag 4 oktober 2019

Malin Crona, Sveriges Natur

Malin Crona är tillförordnad chefredaktör för magasinet Sveriges Natur som är Naturskyddsföreningens medlemstidning. Tidningen har bland annat vunnit guldspaden för sitt grävande reportage om slutförvaring av kärnbränsle i Sverige och får ofta stor uppmärksamhet för sina avslöjanden. Tidningen ligger rätt i tiden och räckvidden ökar. Vilka metoder ligger bakom de hyllade reportagen och vad krävs för att bli en bra grävjournalist?

Frågor ur avsnittet:

✔️Hur påverkas Sveriges Natur av ett ökat klimatengagemang i samhället? 

✔️Malin har sagt att “gräv är inte vilket jobb som helst. Det är en besatthet, ett livsvärv.” Vad innebär det i praktiken?

✔️Vad är Malins bästa grävtips?

✔️Hur hittar man balansen mellan långa grävprojekt och den dagliga snabbare bevakningen?

✔️Vilken strategi ska man ha när man samarbetar med andra medier för att nå ut med sin journalistik?

Programledare är Sveriges Tidskrifters Fredrik Wass och Gabriella Lahti står för klippningen.

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns och direkt här ovanför. Lyssna via Apples Podcaster, Spotify eller valfri annan podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden är en intervjupodcast som erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en initierad inblick i olika branschfrågor och personliga erfarenheter från gästerna.

–  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du löpande omvärldsbevakning samt koll på nya avsnitt av podden.

— Följ gärna Sveriges Tidskrifter på Facebook.

– Tyck till om podden! Maila fredrik.wass@sverigestidskrifter.se.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Adviser Studio

  Adviser Studio är en kreativ produktionsbyrå med kompetens inom formgivning, content, affärsutveckling och digitala medier.