Malin Crona: “Alla våra upplagesiffror ökar”

Fredag 4 oktober 2019

Malin Crona, Sveriges Natur

Malin Crona är tillförordnad chefredaktör för magasinet Sveriges Natur som är Naturskyddsföreningens medlemstidning. Tidningen har bland annat vunnit guldspaden för sitt grävande reportage om slutförvaring av kärnbränsle i Sverige och får ofta stor uppmärksamhet för sina avslöjanden. Tidningen ligger rätt i tiden och räckvidden ökar. Vilka metoder ligger bakom de hyllade reportagen och vad krävs för att bli en bra grävjournalist?

Frågor ur avsnittet:

✔️Hur påverkas Sveriges Natur av ett ökat klimatengagemang i samhället? 

✔️Malin har sagt att “gräv är inte vilket jobb som helst. Det är en besatthet, ett livsvärv.” Vad innebär det i praktiken?

✔️Vad är Malins bästa grävtips?

✔️Hur hittar man balansen mellan långa grävprojekt och den dagliga snabbare bevakningen?

✔️Vilken strategi ska man ha när man samarbetar med andra medier för att nå ut med sin journalistik?

Programledare är Sveriges Tidskrifters Fredrik Wass och Gabriella Lahti står för klippningen.

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns och direkt här ovanför. Lyssna via Apples Podcaster, Spotify eller valfri annan podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden är en intervjupodcast som erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en initierad inblick i olika branschfrågor och personliga erfarenheter från gästerna.

–  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du löpande omvärldsbevakning samt koll på nya avsnitt av podden.

— Följ gärna Sveriges Tidskrifter på Facebook.

– Tyck till om podden! Maila fredrik.wass@sverigestidskrifter.se.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.