fbpx

Lösningen framåt är helheten

Onsdag 17 maj 2017

Lars-DahmenBonnier Tidskrifter är en av de största aktörerna i den svenska tidskriftsbranschen. Vd Lars Dahmén berättar om hur Bonnier Tidskrifter arbetar för att att vara där målgruppen är. Och får frågor om framtiden för tryckta medier. 

Hur jobbar Bonnier Tidskrifter med print?
– Vi jobbar som alla gör i dag, där print är en viktig kanal bland andra. Självfallet är tryckta tidningar en viktig och dominerande del av omsättningen. Det är klart att vi är beroende av att göra bra magasin framåt också.

Berätta om era mest framgångsrika satsningar i print?
– Vi har många tidningar så det finns många exempel. Vi har hittat nya målgrupper som har fått egna magasin, till exempel tidningen M-Magasin för kvinnor 50 + eller Mama för “glossy moms”. Ett annat roligt exempel är Kamratposten, en tidning som dömdes ut för en del år sedan när allt skulle vara digitalt. För barn i rätt ålder är det en tidning som de längtar efter och den går riktigt bra. Föräldrarna har insett att det behövs en motpol till barnens skärmtid. Och läsarna älskar tidningen!

Hur kommer Bonnier Tidskrifter att jobba med tryckta tidningar i framtiden?
– Man måste komma ifrån den här stigmatiserande “antingen eller”-bilden som finns. Det tryckta magasinet har olika roller för olika målgrupper. Lösningen framåt är att se helheten. Vi ska serva varje målgrupp i de kanaler som fungerar.

Reklamintäkterna för print minskar, samtidigt som intäktsandelen från digital reklam ökar. Hur ser du på den utvecklingen?
– Det är klart att det stämmer, det har varit så för hela mediebranschen. Men man ska komma ihåg att magasinsförlag, med sitt kvalitativa innehåll, har mycket att erbjuda.

Framtidsspaning för tidskriftsbranschens utveckling?
– Utmaningen kommer vara att välja ut rätt idéer och genomföra dem och sedan ha uthållighet i en föränderlig värld. Att se hur idéerna fungerar och anpassa dem till teknikutvecklingen och göra allt det, samtidigt som vi gör det existerande, det är så förlagen måste jobba.

Matilda Nilsson

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Medievekst

  Håll koll på dina prenumeranter med ett effektivt system utformat för pappers- och digital integration.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.