fbpx

Krav på utbyggt insamlingssystem leder till färre tidningar och högre kostnader för läsarna

Fredag 6 december 2019

“Ökad press på tidningsbranschen i form av krav att erbjuda ett utbyggt insamlingssystem kommer leda till dramatiskt ökade kostnader. Konsekvensen blir flera nedläggningar av lokala nyhetsaktörer, ökade abonnemangskostnader för tidningsläsare och färre aktörer och medborgare som deltar i samhällsdebatten. Ett fördyrat retursystem med höjd kostnad på returpapper innebär dessutom att återvunnet papper blir mindre attraktivt att använda, vilket innebär ett bakslag för den cirkulära ekonomin. Det kan inte vara de effekterna som miljöministern eller kulturministern önskar.”

Det skriver Sveriges Tidskrifter tillsammans med aktörer inom media, grafisk industri och insamling i en replik på DN Debatt den 6 december 2019.

Bakom debattartikeln står:
Andreas Boo, Pressretur
Jeanette Gustafsdotter, TU Medier i Sverige
Kerstin Neld, Sveriges Tidskrifter
Dennis Oscarsson Krook, Gratistidningarnas förening
Ravindra Parasnis, Grafiska Företagen

Repliken ges till en debattartikel av Tony Clark, vd på Avfall Sverige som publicerades den 3 december 2019.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.