fbpx

Kommentar: “Viktiga röster förbigås i medieutredningen”

Måndag 7 november 2016

Medieutredningens slutbetänkande definierar medier med rötterna i det förflutna, skriver Kerstin Neld.

Idag lämnades medieutredningens slutbetänkande över till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Vi analyserar nu den omfattande utredningen och återkommer med mer grundliga kommentarer inom kort.

Här kommenterar Sveriges Tidskrifters vd Kerstin Neld utredningen, efter ett första intryck.

Kerstin Neld vd Sveriges TidskrifterSveriges Tidskrifter har tidigare påpekat att Anette Novaks medieutredning inte lever upp till sitt uppdrag. Den är i praktiken en NYHETS-medieutredning, som nästan helt bortser från tidskriftsbranschens situation.

I en digital tidsålder, där utredningen korrekt föreslår plattformsneutralitet som grundval för den nya mediapolitiken, är det inte längre meningsfullt att definiera medier efter tryckt periodicitet.

Det är viktigt att en definition med rötterna i det förflutna inte tillåts prägla framtiden. Sker detta blir den nya mediapolitiken vare sig ny eller plattsformsneutral.

Ett stort antal svenska tidskrifter är viktiga röster i demokratin, men detta förbigås så gott som helt i utredningen.

Kerstin Neld
Vd Sveriges Tidskrifter

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.