fbpx

Kommentar: “Viktiga röster förbigås i medieutredningen”

Måndag 7 november 2016

Medieutredningens slutbetänkande definierar medier med rötterna i det förflutna, skriver Kerstin Neld.

Idag lämnades medieutredningens slutbetänkande över till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Vi analyserar nu den omfattande utredningen och återkommer med mer grundliga kommentarer inom kort.

Här kommenterar Sveriges Tidskrifters vd Kerstin Neld utredningen, efter ett första intryck.

Kerstin Neld vd Sveriges TidskrifterSveriges Tidskrifter har tidigare påpekat att Anette Novaks medieutredning inte lever upp till sitt uppdrag. Den är i praktiken en NYHETS-medieutredning, som nästan helt bortser från tidskriftsbranschens situation.

I en digital tidsålder, där utredningen korrekt föreslår plattformsneutralitet som grundval för den nya mediapolitiken, är det inte längre meningsfullt att definiera medier efter tryckt periodicitet.

Det är viktigt att en definition med rötterna i det förflutna inte tillåts prägla framtiden. Sker detta blir den nya mediapolitiken vare sig ny eller plattsformsneutral.

Ett stort antal svenska tidskrifter är viktiga röster i demokratin, men detta förbigås så gott som helt i utredningen.

Kerstin Neld
Vd Sveriges Tidskrifter

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Another Media Group

  Vi är en företagsgrupp med en gemensam vision att hjälpa mediebranschen att transformeras, utvecklas och innoveras för att stå stark idag och imorgon.

 • Annons
  Medievekst
 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.