fbpx

Koll på byråbranschen

Måndag 17 juni 2019
Ansvarig utgivare: Barbro Janson Lundkvist, Allt om tidskrifter

 

Här är några av de underleverantörer som tillhör eller har uppdrag från tidskriftsbranschen.

Springtime-Intellecta

Anna Strömberg, Senior rådgivare/ Head of content & storytelling.

Ägs av: H&H Group.

Antal medarbetare: 75.

Beskriv ditt bolag. 

– Springtime-Intellecta är en ledande strategisk kommunikationsbyrå med nytänkande rådgivning, visionära lösningar och kraft att genomföra.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Vi gör Fastighetstidningen (magasin, sajt, nyhetsbrev) på uppdrag av Fastighetsägarna, och Tidningen Energi på uppdrag av Energiföretagen Sverige. Vi gör också Kulturvärden på uppdrag av Statens Fastighetsverk, Trivas på uppdrag av Bostadsbolaget och En bättre värd på uppdrag av Vasakronan.

Klintberg/Niléhn

Elin af Klintberg, kreativ chef.

Ägs av: Egmont, Elin af Klintberg och Mårten Niléhn.

Antal medarbetare: 10, vissa är anställda och vissa fakturerar per projekt.

Beskriv ditt bolag.

– Vi är den nischade kvalitetsbyrån som enligt mitt tycke har högst verkshöjd i hela landet.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Totalt producerar vi 12 magasin, däribland Åhlens livsstils- och skönhetsmagasin, ombordmagasinet Kupé för SJ och inredningsmagasinet c/o Svenssons för Svenssons i Lammhult. Vi gör också Sveriges HR-Förenings magasin People som kommer ut 8 gånger per år med artiklar om ett hållbart arbetsliv och personlig utveckling.

Appelberg Publishing Group

Petra Malm, tf vd.

Ägs av: Mediaplanet.

Antal medarbetare: 45.

Beskriv ditt bolag.

– En av Sveriges största contentbyråer, som hjälper svenska och internationella företag och organisationer med strategi, produktion, distribution och analys av content. Vi levererar film, webbproduktioner, print, poddar, strategier och analyser.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Magasin S för SIS. På uppdrag av Industriföretagarna producerar vi tidningen Sirius. Vi arbetar i första hand med B2B-företag. För Scania gör vi till exempel årsmagasinet Legend och vi gör kundtidningar för bland andra Beijer bygg, Scania, Seco Tools och Trelleborg.

A4

Göran Carstorp, vd.

Ägs av: Pelle Anderson.

Antal medarbetare: 16, varav hälften är anställda och hälften konsulter.

Beskriv ditt bolag.

– Vi är en journalistiskt driven byrå specialiserad på medlemstidningar, digitalt och i print. När andra pratar om content envisas vi med att prata om journalistik.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Vi helproducerar Biblioteksbladet åt Svensk Biblioteksförening, Allt om Tidskrifter åt Sveriges Tidskrifter, Akademikern och Chefstidningen åt Akademikerförbundet SSR, Essens åt SRAT, Reumatikervärlden åt Reumatikerförbundet, och Magasin B åt Bröstcancerförbundet. Dessutom layoutar vi bland annat Publikt åt ST, Civilekonomen åt Civilekonomerna, Amnesty Press åt Amnesty och Lust åt RFSU.

Make your mark

Jonas Terning, vd.

Ägs av: Aller media.

Antal medarbetare: Cirka 50, beroende på löpande projekt.

Beskriv ditt bolag.

– Make Your Mark är en prisbelönt byrå med fokus på content marketing och redaktionell produktion.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Villaägaren åt Villaägarnas Riksförbund, Hundsport åt Svenska Kennelklubben, På Kryss åt Svenska Kryssarklubben), Försvarets Forum åt Försvarsmakten, Alla är revolutionärer åt E.ON, Svenska Möten åt Svenska Möten, Artipelag åt Artipelag och Hetluft åt Unionen.

Content Innovation

Per Boström, vd.

Ägs av: Per Boström och Lars Frank.

Antal medarbetare: Cirka 18 st.

Beskriv ditt bolag. 

– Ci utvecklar och distribuerar relevant och engagerande innehåll i tryckta och digitala kanaler.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Vi formger Forskning & Framsteg, Språktidningen, Modern Psykologi, Populär arkeologi, Sveriges Natur, Motor, Tidningen Grundskolan, Skolporten, Medicinsk Vetenskap och Svensk Bokhandel.

Spoon

Johan Andersson, agency director Stockholm.

Ägs av: Bonnier Growth Media.

Antal medarbetare: Drygt 200 anställda på kontor i London, Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors, Oslo och Tromsø.

Beskriv ditt bolag.

– Vi är en kommunikationsbyrå som använder redaktionella arbetsmetoder.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Företagarnas medlemstidning Företagaren, besöksnäringens medlemsorganisation Visitas Besöksliv, Riksteaterns medlemstidning Scenen och Scouternas medlemstidning. Som en del av större kommunikationsuppdrag gör vi bland annat flera tidningar åt PostNord, Volvo Group, Hemköp, SEB och många fler.

OTW

Marcus Wikner, vd.

Ägs av: Aller media.

Antal medarbetare: 200 totalt i Sverige och Danmark.

Beskriv ditt bolag.

– OTW är Nordens mest prisbelönta contentbyrå med mer än 20 års erfarenhet.

Nämn några tidskrifter som ni gör.

– Skolvärlden för LR, Karriär för Jusek, Barn&Cancer för Barncancerfonden, Röda Korset Magasin för Röda Korset, Hemma i HSB och Uppdraget för HSB, Hjärtebarnet för Hjärtebarnsfonden, Sunt Förnuft för Skattebetalarna, STHLM Magasin för Stockholms Handelskammare, Ducatus för Svenska Kyrkans Arbetsgivarorg, Din Bostadsrätt för Bostadsrätterna. Vi producerar också Scandinavian Traveler för SAS, Classe för Clas Ohlson och Skogsliv för Holmen Skog.

 

Text: Tim Andersson

 

Prenumerera gratis på tidning och nyhetsbrev här. 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Stibo Complete AB

  Som tidskriftstryckeri har Stibo Complete varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över. Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.