fbpx

It-juristen Ängla Eklund: “Vi måste förstå att vi kan använda de lagar vi har idag”

Torsdag 20 september 2018

Ängla Eklund, Tidskriftspodden avsnitt 49

I det här avsnittet träffar vi it-juristen Ängla Eklund. Hon är ordförande för institutet för juridik och internet och är engagerad i frågor kring integritetskydd på nätet. I sin roll som jurist på advokatfirman Delphi hjälper hon också sina kunder med GDPR-relaterade frågor. Sedan ett år tillbaka håller hon även i Sveriges Tidskrifters kurs för ansvariga utgivare, tillsammans med Anders Ahlberg. Kursen arrangeras regelbundet och är gratis för medlemmar i Sveriges Tidskrifter.

Tidskriftspodden görs av Sveriges Tidskrifter och programledare är Fredrik Wass. Vem tycker du ska vara med i podden? Tipsa oss!

Glimtar ur avsnittet: 

✔️Så ska utgivare tänka kring hanteringen av hat och hot i egna kanaler och sociala medier

✔️GDPR förändrade allt – men vad händer nu?

✔️Den tekniska utvecklingen drar ifrån den juridiska – hur hinner vi med?

✔️Institutet för internet och juridik presenterade en kravlista som ledde till en lagändring – vad innebär den nya bestämmelsen “olaga integritetsintrång”?

✔️Hur ser ansvaret ut för tidningar med kommentarsfält?

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns. Ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  Annonskraft

  En erfaren och engagerad säljkår som trivs på jobbet och drivs av nytänkande. Vi har sedan 2000 samarbetat med flera av de stora medieaktörerna, både vad gäller print och digitalt.