fbpx

It-juristen Ängla Eklund: “Vi måste förstå att vi kan använda de lagar vi har idag”

Torsdag 20 september 2018

Ängla Eklund, Tidskriftspodden avsnitt 49

I det här avsnittet träffar vi it-juristen Ängla Eklund. Hon är ordförande för institutet för juridik och internet och är engagerad i frågor kring integritetskydd på nätet. I sin roll som jurist på advokatfirman Delphi hjälper hon också sina kunder med GDPR-relaterade frågor. Sedan ett år tillbaka håller hon även i Sveriges Tidskrifters kurs för ansvariga utgivare, tillsammans med Anders Ahlberg. Kursen arrangeras regelbundet och är gratis för medlemmar i Sveriges Tidskrifter.

Tidskriftspodden görs av Sveriges Tidskrifter och programledare är Fredrik Wass. Vem tycker du ska vara med i podden? Tipsa oss!

Glimtar ur avsnittet: 

✔️Så ska utgivare tänka kring hanteringen av hat och hot i egna kanaler och sociala medier

✔️GDPR förändrade allt – men vad händer nu?

✔️Den tekniska utvecklingen drar ifrån den juridiska – hur hinner vi med?

✔️Institutet för internet och juridik presenterade en kravlista som ledde till en lagändring – vad innebär den nya bestämmelsen “olaga integritetsintrång”?

✔️Hur ser ansvaret ut för tidningar med kommentarsfält?

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns. Ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.