fbpx

ICON-redaktören om nya reportageboken

Onsdag 28 september 2016

Joel_Persson_Peter_Smirnakos_H

Lagom till femårsfirandet har ICON Magazine valt att samla redaktionens 20 favoritporträtt i en tjock tidskriftsbok. Bland profilerna i boken, som ges ut tillsammans med förlaget Volante, finns namn som schackgeniet Magnus Carlsen, skådespelaren och svenskättlingen Uma Thurman och paralympicsstjärnan Aimee Mullins. Här finns även unika omslagsintervjuer med Tim “Avicii” Bergling och Felix “Pewdiepie” Kjellberg. I en intervju med Sveriges Tidskrifter berättar Joel Persson om tankarna bakom den nya reportageboken – och ICONs spännande framtidsplaner.

Joel Persson, chefredaktör på ICON (tv på bilden), ni har samlat 20 porträtt i en 365 sidor tjock bok – hur kommer det sig? 

– Vi ville först och främst göra något kul i samband med att ICON Magazine fyller fem år nu i höst. Målet är inte att tjäna pengar på boken utan att samla och sammanfatta de fem åren. Om vi får ännu fler att upptäcka ICON tack vare boken är det naturligtvis kul.

Boken heter “ICON – 20 inspiratörer som har förändrat vår värld”. Hur tuff var urvalsprocessen bland era många fina porträtt?

– Det var en jobbig process, många “kill your darlings”. Under dessa fem år har vi publicerat över 50 unika personporträtt och alla förtjänar naturligtvis att uppmärksammas, men då hade folk inte orkat lyfta boken. Nu har vi hittat en perfekt mix av exklusiva och banbrytande möten. Bland annat både Aviciis och Pewdiepies första intervjuer någonsin, men även forskarlegendaren Jane Godall och paralympicsstjärnan Aimee Mullis.

Ni gör detta i samband med att ni fyller fem år – vad kan ICON göra ännu bättre under de kommande fem åren?

– Vi kommer fortsätta göra det vi är bäst på, ge läsarna det de inte visste att de ville ha. Målet är att fortsätta överraska och hitta en unik mix av människor och fenomen som är med och förändrar vår värld. Givetvis kommer vi att öka vår närvaro på fler plattformar.

Har ni några fler spännande nyheter på gång i höst eller vinter?

– På ICON Magazine har vi fokus på vårt femårsnummer som kommer i höst, med en omslagsperson vi jobbat länge på att få. Den övrig tiden lägger vi på vår kreativa studio ICON Brands, där har vi precis gjort global kampanj med fem stycken filmer åt H&M Foundation och håller på med flera spännande projekt.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Adviser

  Vi har lång erfarenhet av försäljning av annonser i tidningar och på nätet. Vårt mål är alltid att göra såväl uppdragsgivare som annonsörer nöjda. Vi tror på långsiktiga relationer där alla är vinnare.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.