fbpx

Hur ser nyckeln till bra digital journalistik ut?

Torsdag 19 september 2019

Martin Schori

Som chef för Aftonbladet Gräv & Story förfogar Martin Schori över resurser för att göra fördjupad journalistik som får stor spridning digitalt. Med en bakgrund från Dagens Media och KIT har han sett olika delar av mediernas ekosystem och dragit sina slutsatser. Martin Schori gästar podden för en diskussion om hur digital journalistik kan fungera och vilka lärdomar han samlat i sin bok Online Only. Boken lovar att ge läsaren allt man behöver för att bli morgondagens journalist, men hur ser Martin på dagens journalistik? 

Frågor ur avsnittet:

✔️Vad är nyckeln till stark digital journalistik?

✔️Varför ville Martin Schori göra en bok om onlinejournalistik från början?

✔️I en Resumé-intervju från 2015 kritiserade den då KIT-anställde Martin de etablerade medierna i allmänhet och Aftonbladet i synnerhet. Vad hände sen?

✔️Vad tog Martin med sig till Aftonbladet efter tiden på Dagens Media och KIT?

✔️Vad kan tidskriftsbranschen lära sig av Aftonbladet?

✔️Vilka aktörer hämtar han själv sin inspiration från?

Programledare är Fredrik Wass och Gabriella Lahti står för klippningen.

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns. Lyssna via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

Tidskriftspodden är en intervjupodcast som erbjuder aktuella och nyttiga inblickar från tidskriftsvärlden. Podcasten riktar sig till Sveriges Tidskrifters medlemmar, nyckelpersoner i tidskriftsvärlden och mediebranschen i stort. Tanken är att lyssnaren ska få en initierad inblick i olika branschfrågor och personliga erfarenheter från gästerna.

–  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du löpande omvärldsbevakning samt koll på nya avsnitt av podden.

— Följ gärna Sveriges Tidskrifter på Facebook.

– Tyck till om podden! Maila fredrik.wass@sverigestidskrifter.se.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.