fbpx

Helena Giertta: “Vi har USP:en att den fria självständiga journalistiken är i fokus”

Torsdag 7 juni 2018

Tidskriftspodden – Helena Giertta, Journalisten

Vi besöker vi tidningen Journalistens redaktion och träffar Helena Giertta, vd, ansvarig utgivare och chefredaktör sedan 10 år tillbaka. För några veckor sedan stod det även klart att Helena Giertta får samma roll för tidningen Finansliv när Journalisten tar över produktionen av tidningen. Hur ser jakten på nya intäkter ut för dessa fackförbundstidningar och hur har journalisterna och journalistiken utvecklats under de 10 år som Helena Giertta bevakat branschen?

Glimtar ur avsnittet

✔️Hur är det att vara både affärsutvecklare och journalist? – ”När man väl tagit steget är det roligt!”

✔️Digitaliseringen – ”Hade vi kunnat digitalisera oss utan att tvingats skära ned så otroligt mycket hade det varit mer roligt och en upptäckarglädje i utvecklingen”

✔️Kommentarsfälten som kom av sig på mediesajterna “Jag menade att man naturligtvis skulle ha modererade kommentarsfält redan från början”

✔️#metoo-bevakningen och dess efterspel – ”Det begicks en del övertramp under metoo-hösten”

✔️Relationen mellan ägarna och deras tidningar i fackförbundspressen – ”Det blir ett problem när förbunden glömmer bort att det är en journalistisk produkt”

✔️Nya uppdraget att producera tidningen Finansliv – ”Vi har USP:en att den fria självständiga journalistiken är i fokus – det står även med i avtalet med Finansförbundet”.

Programledare: Fredrik Wass, omvärldsbevakare på Sveriges Tidskrifter

Lyssna på Tidskriftspodden

Tidskriftspodden går att lyssna på där poddar finns. Ladda ner via iTunes eller valfri podd-app. Enklast är att söka efter ”Tidskriftspodden” i din podd-app.

Om Tidskriftspodden

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Sörmlands Printing Solutions

  Som tidskriftstryckeri har Sörmlands Printing Solutions varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över.  Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör. 

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.