fbpx

Greta frontar tidskrifter över hela världen

Onsdag 4 december 2019
Ansvarig utgivare: Barbro Janson Lundkvist, Allt om tidskrifter

16-åriga Greta Thunberg har tagit världen med storm med sin skolstrejk för klimatet. Bland de prestigefyllda magasin hon frontat finns GQ och brittiska Vogue – och alla de här.

Text: Jennie Aquilonius / Allt om Tidskrifter

Stern 

Anrika tyska veckomagasinet Stern har haft Greta Thunberg på omslaget flera gånger. Det här numret är från augusti månad då tidningens reporter intervjuade henne inför seglingen mot USA. Sterns redaktion har sitt säte i Hamburg och på tidningens sajt finns mängder av artiklar om Greta Thunberg.

I maj prydde Greta Thunberg framsidan av den amerikanska veckotidningen Time. Samma månad utsåg tidskriften Thunberg till en av tio framtida ledare. I april fanns hon också med på Times lista över världens hundra mest inflytelserika personer, tillsammans med påven, Donald Trump och Mark Zuckerberg. Omslagsbilden är tagen av den nederländska fotografen Hellen van Meene.

Har kampen mot den globala uppvärmningen äntligen hittat sin hjältinna? frågade sig den franska tidskriften Society och åkte till Stockholm. Tidningen skriver att Greta Thunberg, sedan hennes tal på FN:s klimatkonferens i december 2018, blivit en global symbol för en generation som -bestämde sig för att säga: ”Det är nog!”

Internazionale är ett italienskt självständigt veckomagasin som publicerar artiklar från omvärlden på italienska. I nummer sju, som publicerades i mars, finns Greta Thunberg på omslaget ihop med citatet ”Ni påstår att ni älskar era barn över allt annat, men i själva verket stjäl ni deras framtid.”

Det amerikanska veckomagasinet The Nation hade Greta på omslaget i mars i år. Tidningens klimatkorrespondent, Mark Hertsgaard, berättar historien om hur 16-åringen inspirerat skolungdomar världen över att strejka för klimatet för att få sina regeringar att behandla klimatkrisen som en nödsituation – och om hur hon talar klarspråk med makthavare på bland annat Världsekonomiskt forum i Davos om deras ansvar.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  V-TAB

  Nordens största tryckerikoncern. Tänk tryck. Tänk V-TAB. Hos oss har du tillgång till all tänkbar tryckkompetens och en ansenlig bredd med tjänster – från tidningar och direktreklam till skyltar och affärstryck i alla möjliga och omöjliga former.

 • Annons
  Readly

  Readly erbjuder obegränsad digital tillgång till magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp.