fbpx

Fyra punkter för att lyckas med din konvertering

Måndag 8 april 2019

På fredagens Digifrukost gästades vi av Björn Lorentzi, som jobbar som konsult på Media 720. I början av året arrangerade Adviser i samarbete med Sveriges Tidskrifter en AW, där Björn framtidsspanade och ett starkt råd var då att alla redaktioner borde satsa på en CRO/konverteringsansvarig under 2019. För att skapa intäkter i en digital medievärld är konverteringsfrågan avgörande. Arbeta utifrån ett tydligt syfte och mål med de digitala kanalerna, och fokusera på en kanal i taget till att börja med. Där någon ansvarar för att hålla koll på siffrorna och utefter vad som fungerar driva frågan och peka ut riktningen.

Kollar vi bakåt i tider, är konvertering egentligen inget nytt då det innefattar hur en artikel byggs upp med ingress till hur butiker inom handel ser ut för att locka till köp. Skillnaden på då och nu är att ett nytt namn har tillkommit för att matcha vår digitala närvaro.

I en digitalvärld innebär konvertering att en webbplats är uppbyggt på ett sätt som enkelt styr besökaren dit man önskar. Detta kan innebära att läsa en artikel, ta kontakt, köpa en produkt eller registrera sig för nyhetsbrev eller prenumeration.

Faktorer som att skapa enkel navigering, bra landningssida eller en webbplats som är optimal i alla visningsenheter är alla beståndsdelar som bidrar till en ökad konvertering. Men även färgval, erbjudanden, eller rubriker är konverteringskunskaper som är nödvändig för att lyckas.

Fyra punkter för att lyckas med din konvertering

 • Definiera vad som önskas åstadkommas och skapa mål utifrån det, undvik att ha för många.
 • Planera arbetsprocessen och vad det ska leda till, som exempelvis öka prenumeranter på nyhetsbrevet eller antalet betalande läsare.
 • Identifiera varje steg och sätt fokus på det.
 • Det är kul med siffror, gör det lustfyllt och hitta metoder och kreativa processer för att använda den mängden data som vi idag besitter.

 

Text och Bild: Elin Dannapfel, Sveriges Tidskrifter

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  Another Media Group

  Mediebranschen står inför stora utmaningar; ökad konkurrens från globala jättar, ett ökat mediebrus i alla våra flöden och digitalisering. I ett sådan klimat behövs det en aktör som vågar. När utmaningar dyker upp och ställer nya krav på publicister och medieägare – står vi starka för att stötta genom förändring. Vi utmanar, effektiviserar, skapar lönsamhet och hittar nya intäkter.

 • Annons
  NewsFactory

  NewsFactory levererar resultat. Via lång erfarenhet och idéförsäljning öppnar NewFactory nya marknader för existerande tidskrifter.