fbpx

Facebook blockerar medielänkar i Australien

Torsdag 18 februari 2021

Facebook begränsar möjligheten för sina användare i Australien att dela och följa länkar från australiska och internationella medier. Det kommer som en reaktion på Australiens nya konkurrenslagstiftning och påverkar medier världen över direkt och indirekt.

Facebook skriver själva i ett uttalande att den nya konkurrenslagen “fundamentalt missförstår relationen mellan vår plattform och publicister som använder den för att sprida sitt innehåll”. Vidare säger företaget att man tvingades välja mellan att följa lagen eller att stoppa spridningen av medieinnehåll på deras plattform i Australien.

Agerandet har skapat reaktioner världen över. Och australiensiska politiker har kritiserat Facebooks agerande.

Dagens Media: Facebook förbjuder nyhetsdelning i Australien.

Läs TT:s artikel om händelsen hos NyTeknikFacebook stoppar australiska medier.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Stibo Complete AB

  Som tidskriftstryckeri har Stibo Complete varit ledande i många år och det är en tradition vi är stolta över. Att med modern utrustning och engagerad personal kunna möta dagens utmaningar ger oss motivationen att ständigt utvecklas och bli bäst på det vi gör.

 • Annons
  Another Media Group

  Mediebranschen står inför stora utmaningar; ökad konkurrens från globala jättar, ett ökat mediebrus i alla våra flöden och digitalisering. I ett sådan klimat behövs det en aktör som vågar. När utmaningar dyker upp och ställer nya krav på publicister och medieägare – står vi starka för att stötta genom förändring. Vi utmanar, effektiviserar, skapar lönsamhet och hittar nya intäkter.

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.