Extrainsatt podd: Ett uppskjutet namnbyte och tre starka spaningar

AktuelltTidskriftspodden 5 oktober
Extrainsatt podd: Ett uppskjutet namnbyte och tre starka spaningar

Sveriges Tidskrifter ville byta namn till Sveriges Publicister, men förslaget mötte kritik och efter ett extrainsatt styrelsemöte i helgen gör man ett omtag. Efter beslutet möttes våra poddare digitalt under måndagsmorgonen för en extrainsatt diskussion om både den nya strategin för Sveriges Tidskrifter och det utannonserade namnbytet. 

Det blir också tre starka spaningar i avsnittet:
Gör allting live, här och nu, helst redan igår! Camilla Björkman ser en tydlig trend på medieområdet som accelererat i spåren av pandemin.

Det våras för grävjournalistiken! Helle Klein noterar att fler aktörer satsar på dokumentärer och grävreportage för att locka mediekonsumenterna, nu senast Dplay som är aktuell med den nya Estoniadokumentären.

Varför satsar tidningsjätten Hearst på premiumupplevelser i papper? Thomas Mattsson spanar kring en medievärld som tycks gå både framåt och bakåt samtidigt.

Tidskriftspodden produceras av Sveriges Tidskrifter. Camilla Björkman, Helle Klein och Thomas Mattsson diskuterar aktuella frågor och händelser i mediebranschen. Fredrik Wass programleder. Gabriella Lahti klipper.

Frågor eller synpunkter? Kontakta Fredrik Wass.

  Vill du bli medlem? Gör en intresseanmälan så återkommer vi.

  Guide: Så gör du en framgångsrik podd
  Som tidskrift har du mycket att vinna på att podda. Men går det att tjäna pengar på en podd? Och hur gör du för att höras genom bruset? Här är en stor guide som lotsar dig genom processen i 20 steg.
  Läs hela guiden i vår verktygslåda
  Samhällsbärande
  Bland tidskriftsbranschens över 4000 olika titlar ryms en mängd aktörer med en samhällsbärande roll, både som kulturbärare och som en stark del av den svenska demokratin.
  Fyra tidskrifter som gör skillnad
  Lyssna på Tidskriftspodden
  Sveriges Tidskrifters Fredrik Wass tillsammans med den ständige gästen Thomas Mattsson bjuder in olika mediepersoner som varannan vecka tar tempen på branschen och spanar om händelser och trender i mediebranschen.
  Lyssna direkt här eller i din poddspelare

  Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev

   Lyssna på Tidskriftspodden

   Lyssna här