fbpx

Extrainsatt podd: Ett uppskjutet namnbyte och tre starka spaningar

Måndag 5 oktober 2020

Sveriges Tidskrifter ville byta namn till Sveriges Publicister, men förslaget mötte kritik och efter ett extrainsatt styrelsemöte i helgen gör man ett omtag. Efter beslutet möttes våra poddare digitalt under måndagsmorgonen för en extrainsatt diskussion om både den nya strategin för Sveriges Tidskrifter och det utannonserade namnbytet. 

Det blir också tre starka spaningar i avsnittet:
Gör allting live, här och nu, helst redan igår! Camilla Björkman ser en tydlig trend på medieområdet som accelererat i spåren av pandemin.

Det våras för grävjournalistiken! Helle Klein noterar att fler aktörer satsar på dokumentärer och grävreportage för att locka mediekonsumenterna, nu senast Dplay som är aktuell med den nya Estoniadokumentären.

Varför satsar tidningsjätten Hearst på premiumupplevelser i papper? Thomas Mattsson spanar kring en medievärld som tycks gå både framåt och bakåt samtidigt.

Tidskriftspodden produceras av Sveriges Tidskrifter. Camilla Björkman, Helle Klein och Thomas Mattsson diskuterar aktuella frågor och händelser i mediebranschen. Fredrik Wass programleder. Gabriella Lahti klipper.

Frågor eller synpunkter? Kontakta Fredrik Wass.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.

 • Annons
  Flowy

  En prenumerationspartner i ständig utveckling sedan 1982. Sveriges ledande förlagskonsult inom upplagestrategi, prenumerationshantering och upplageförsäljning.

 • Annons
  P1 Annons

  P1 Annons är ett av marknadens mest kompletta CRM- och annonsbokningssystem med stöd för försäljning i samtliga mediakanaler.