Extrainsatt podd: Ett uppskjutet namnbyte och tre starka spaningar

AktuelltTidskriftspodden 5 oktober
Extrainsatt podd: Ett uppskjutet namnbyte och tre starka spaningar

Sveriges Tidskrifter ville byta namn till Sveriges Publicister, men förslaget mötte kritik och efter ett extrainsatt styrelsemöte i helgen gör man ett omtag. Efter beslutet möttes våra poddare digitalt under måndagsmorgonen för en extrainsatt diskussion om både den nya strategin för Sveriges Tidskrifter och det utannonserade namnbytet. 

Det blir också tre starka spaningar i avsnittet:
Gör allting live, här och nu, helst redan igår! Camilla Björkman ser en tydlig trend på medieområdet som accelererat i spåren av pandemin.

Det våras för grävjournalistiken! Helle Klein noterar att fler aktörer satsar på dokumentärer och grävreportage för att locka mediekonsumenterna, nu senast Dplay som är aktuell med den nya Estoniadokumentären.

Varför satsar tidningsjätten Hearst på premiumupplevelser i papper? Thomas Mattsson spanar kring en medievärld som tycks gå både framåt och bakåt samtidigt.

Tidskriftspodden produceras av Sveriges Tidskrifter. Camilla Björkman, Helle Klein och Thomas Mattsson diskuterar aktuella frågor och händelser i mediebranschen. Fredrik Wass programleder. Gabriella Lahti klipper.

Frågor eller synpunkter? Kontakta Fredrik Wass.

  Vill du bli medlem? Gör en intresseanmälan så återkommer vi.

  Stor guide: 25 steg till ett vassare nyhetsbrev
  Har du redan ett nyhetsbrev är det sannolikt dags för ett omtag nu. Senaste året har många tidskrifter fått byta nyhetsbrevsleverantör för att inte bryta mot GDPR. Nu är hög tid att sätta dig in i lagstiftningen som rör personuppgifter och vässa ditt e-postutskick.
  Läs guiden och se hur fyra tidskrifter jobbar med sina nyhetsbrev.

  Prenumerera på Sveriges Tidskrifters nyhetsbrev


  Lyssna på Publicistpodden

  Lyssna här