fbpx

De kan bli Årets Skoltidskrift

Måndag 7 oktober 2019

Medalj nominerade i Tidskriftspriset 2019

Vinnarna av Tidskriftspriset för Årets Skoltidskrift utses på Tidskriftsdagen den 6 november. Här är de fyra nominerade bidragen.

Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. De nominerade och vinnaren av Tidskriftspriset tas fram av en jurygrupp med erfarna personer från mediebranschen.

– Årets Skoltidskrift är en kategori som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Här finns morgondagens mediestjärnor bland redaktionsmedlemmarna och det känns alltid extra fint att uppmärksamma de som redan nu visat prov på stor skicklighet. Priset blir också ett sätt att säga välkommen in i branschen, säger Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter.

De nominerade i Tidskriftspriset för Årets Skoltidskrift 2019

Frizon
Med utgångspunkt från elevernas perspektiv och med en tydlig ung röst samlar Frizon berättelser och tips som gör gymnasieåren enklare. Redaktionen är självständig, har integritet och sätter alltid läsaren i första rummet.

Mindyard
Här är gänget vi alla vill anställa. En fantastisk form som ligger kvar i minnet länge och som verkligen sticker ut. Mindyard har ett stort kreativt mod med en tydlig ansats att visa att unga har rätt att ta plats utan att vara inställsamma.

The Rydberg Tribune
The Rydberg Tribune klarar av att balansera perspektiven. Både det introvert inåtblickande som det nyfiket spejande får plats i tidningen. Filosoferande texter blandas med handfasta guider som tar läsaren i handen och hjälper till både innanför skolans väggar som i livet utanför.

Åssit
Åssit betyder ”ingenting” på pitemål, men här levererar Strömbackaskolans esteter raka motsatsen. I årets nummer har man på ett smart och elegant sätt tagit sig an temat drömmar och lyckas leverera en tidning där både form och innehåll lyfter varandra.

Läs mer och anmäl dig till Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Aktuellt

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Informa

  Informa är säljbolaget för tidskrifter som vill öka sina intäkter. Hos oss får du som uppdragsgivare en professionell säljavdelning och speaking partner, som satsar långsiktigt och målinriktat.

 • Annons
  Punamusta

  Letar ni efter ett pålitligt och stabilt tryckeri? Då har ni hittat rätt! Punamusta trycker allt ifrån visitkort till kataloger och tidningar, med små upplagor upptill miljon upplagor.

 • Annons
  Mediakraft

  Vi kan media och kommunikation och är ledande i landet när det gäller annonsförsäljning. Vi ger er mesta möjliga intäkt på er mediesatsning, oavsett om det gäller traditionella annonser, platsannonser eller content marketing.