fbpx

De kan bli Årets Skoltidskrift

Måndag 7 oktober 2019

Medalj nominerade i Tidskriftspriset 2019

Vinnarna av Tidskriftspriset för Årets Skoltidskrift utses på Tidskriftsdagen den 6 november. Här är de fyra nominerade bidragen.

Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. De nominerade och vinnaren av Tidskriftspriset tas fram av en jurygrupp med erfarna personer från mediebranschen.

– Årets Skoltidskrift är en kategori som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Här finns morgondagens mediestjärnor bland redaktionsmedlemmarna och det känns alltid extra fint att uppmärksamma de som redan nu visat prov på stor skicklighet. Priset blir också ett sätt att säga välkommen in i branschen, säger Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter.

De nominerade i Tidskriftspriset för Årets Skoltidskrift 2019

Frizon
Med utgångspunkt från elevernas perspektiv och med en tydlig ung röst samlar Frizon berättelser och tips som gör gymnasieåren enklare. Redaktionen är självständig, har integritet och sätter alltid läsaren i första rummet.

Mindyard
Här är gänget vi alla vill anställa. En fantastisk form som ligger kvar i minnet länge och som verkligen sticker ut. Mindyard har ett stort kreativt mod med en tydlig ansats att visa att unga har rätt att ta plats utan att vara inställsamma.

The Rydberg Tribune
The Rydberg Tribune klarar av att balansera perspektiven. Både det introvert inåtblickande som det nyfiket spejande får plats i tidningen. Filosoferande texter blandas med handfasta guider som tar läsaren i handen och hjälper till både innanför skolans väggar som i livet utanför.

Åssit
Åssit betyder ”ingenting” på pitemål, men här levererar Strömbackaskolans esteter raka motsatsen. I årets nummer har man på ett smart och elegant sätt tagit sig an temat drömmar och lyckas leverera en tidning där både form och innehåll lyfter varandra.

Läs mer och anmäl dig till Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

BESÖK VÅRA EVENT OCH UTBILDNINGAR

TIDSKRIFTSLEVERANTÖRER

 • Annons
  Anygraaf

  Anygraaf är ett finskt företag som har mer än 25 års erfarenhet av systemutveckling för tidnings- och mediehus. Anygraaf har dotterbolag i Sverige och i USA. Vidare finns samarbetspartners i Holland och Tyskland. Anygraafs produktportfölj täcker alla behov som finns i mediehusen – från redaktionella system, annons- och upplagesystem till kalkylering av tryckuppdrag.

 • Annons
  P1 Prenumeration

  PositionEtt AB är ett företag som under många år utvecklat och levererat P1 Prenumeration till tidningsförlag.

 • Annons
  Aller

  Aller Tryck A/S är ett modernt rulloffsettryckeri som ligger i Köpenhamn. Tryckeriet är helt anpassat för att trycka veckotidningar och tidskrifter till den Skandinaviska marknaden.